Magyar Péter elutasította a közmédia meghívását

Hiába hisztizik Magyar Péter, hogy sosem hívják meg a közmédiába, ha kap meghívást akkor sem megy el. Most Orbán Balázs hívta vitára Magyart, de ő az árvízre hivatkozva lemondta, mintha megállna miatta az élet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A beszélgetésre a közmédia M1 csatornáján sugárzott 48 perc című műsor csütörtöki adásában került volna sor, ahol Orbán Balázzsal Magyarország aktuális helyzetével kapcsolatban tudtak volna eszmecserét folytatni, amelyre a jelenlegi felállás ismeretében nem fog sor kerülni. Magyar szokásához híven egy facebook bejegyzésben üzente meg Orbán Balázsnak, hogy köszöni ugyan a meghívást, de az árvízhelyzetre tekintettel inkább a Római-parton homokzsákot tölteni várja a politikai tanácsadót.

Az aktuális árvízi védekezés kiemelt jelentőséggel bír ugyan, de egy megválasztott európai parlamenti képviselő esetében a közmédiában történő szereplés lehetősége sokkal előrébb mozdíthatta volna ezt a folyamatot is. Ennek tükrében inkább tűnik a vita elöli kihátrálásnak, mintsem segítő szándéknak, ahogyan azt a Tisza Párt elnöke igyekszik beállítani.

Magyar úgy nyilatkozott, hogy:

„Ha ragaszkodsz a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez a propaganda stúdiójában, akkor várd meg az árvíz levonultát”

A közmédia a visszautasítás után azonnal újabb alkalmat kínált fel az árvíz előre jelzett levonulása után a jelenleg európai parlamenti képviselőnek készülő Magyar Péter számára, a Tisza Párt elnöke ennek ellenére úgy döntött nem tesz eleget a meghívásnak.

Nem az első eset, hogy egy követelt, illetve beígért vita nem valósul meg. Korábban azt is megígérte, hogy leül Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk elnökével is vitázni. Természetesen ebből sem lett semmi.

Különösen visszatetsző az, ahogyan Magyar Péter kezeli a közmédiához való viszonyát, ugyanis mindaddig, ameddig nem kapott meghívást (ahogyan egyetlen ellenzéki párt vezetője sem) addig állandó jelleggel a vita fontosságára és a közmédia „érdektelenségére” helyezte a hangsúlyt. Amint megkapta a lehetőséget azonnal kihátrál és tompítani próbálja ennek a cselekedetének az élét.

Ettől természetesen a közmédia valóban nem látja el valós funkcióját és Fidesz propagandát sugároz, ám egy ellenzéki politikusnak, ha hiteles akar maradni, mindenhová el kellene mennie vitázni, ezt várják el tőle az emberek.

Toroczkai László nyíltan beszélt a Magyar Péter mögött álló stábról

Csak a szokásos – megint hazudott Magyar Péter

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)