Pánikrohamokkal küzd és antidepresszánsokat szed a kommunista vezető

Újabb belső információhoz jutottunk hozzá a Fáklya nevű kommunista szervezetről. Eddigi két cikkünkben a belső levelezések és zárt körben elhangzottak alapján igazoltuk, hogy a fiatal kommunisták célja az alkotmányos rend megdöntése és a „proletárhatalom” forradalmi úton történő kiépítése. Ezt követően bemutattuk, hogy miként viszonyulnak Jámbor Andráshoz és a Szikra Mozgalomhoz. Most a Fáklya egyik vezetőjéről, Adriánról sikerült információkat szereznünk, aki súlyos pánikbetegséggel küzd. Erről számolt be a Fáklya egyik gyűlésén.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Adriánt a jelenlévő tagok arról kérdezték, hogy megy-e az International Marxist Tendency (IMT) „csehszlovák” szekciójának a kongresszusára, amelyre igennel válaszolt, de a pánikrohamára tekintettel kérte a tagokat, hogy legyenek vele elnézőek. A kongresszusra a július 13-14-i hétvégén került sor, amelyen Adrián végül nem vett részt.

Információink szerint az IMT a vezetőt azóta felfüggesztette, mert minősíthetetlen viselkedésével a proletárság olyan mélységeibe süllyedt, ami már elvtársai számára is vállalhatatlan volt.

Alább szó szerint idézzük az általa elmondottakat:

„Szeretnék beszélni picit arról, hogy mi történt velem az előző héten, mert amúgy szerintem tanulságos lehet azoknak az embereknek, akik túlterhelik magukat a szervezeti munkában. Legnagyobb tanulság az, hogy ha nem figyelünk saját magunkra, a fizikai és mentális egészségünkre, akkor az nagyon káros tud lenni, de nemcsak saját magunknak, hanem a szervezetnek is és a magyarországi kommunista mozgalomnak is.

Vasárnap, amikor én utaztam Olaszországba a konferenciára, mikor elértem a szállásra, volt egy pánikrohamom. Zsófi elvtárs [Ádám Zsófia] és több nemzetközi elvtárs nagyon segítőkészek voltak, és nagyon jól kezelték a helyzetet, ahogy ott feküdtem a homokban és nem tudtam mozdulni… Azonban a szállodának tudomása lett erről az esetről, és el akartak küldeni kórházba. És mivel pszichiátriai  gyógyszereket, antidepresszánst szedek, az olasz elvtársak féltettek, hogy bezárnak a pszichiátriai osztályba határozatlan időre.

Az Internacionálé [International Marxist Tendency] megpróbált védeni engem azzal, hogy minél előbb saját költségükből elszállítanak haza, vagyis ide, én pedig nem egyeztem bele, mert nem gondoltam, hogy ilyen állapotban jó nekem utazni, meg is így ott akartam lenni és valamilyen módon részt venni a konferencián. Aztán maradtam egy szállodában a közelben, de vissza nem engedtek a szállodába, nem tudtam így személyesen részt venni a konferencián. A másik szállásból néztem végig minden beszélgetést és közben is próbáltam beszélgetni a többi nemzetközi elvtárssal.

Ez azért történt mert az utolsó két hónapban túlterheltem magam szervezeti munkával, és nem vigyáztam magamra eleget, illetve ignoráltam a különböző jeleket, amik voltak, hogy most túl sokat dolgozom. A kommunizmusnak pedig nincs szüksége, hogy egy ember mindent megcsináljon és mindent kézben tartson, hanem arra van szükség, hogy minél képzett elvtársunk legyen, akik olyan politikai szinttel rendelkeznek, amivel meg tudják érteni a múltat, tudják elemezni a jelent, és megfelelő döntést tudnak hozni a kommunizmus eléréséért.

A mostani pozícióm miatt, amikor nem vigyázom magamra nem csak magamat bántom, hanem a szervezetet is. Személyes problémáimnak vannak, vagyis voltak politikai következményei. Akkor hogyan tovább? Ezek miatt szeretném bővíteni a vezetőséget és tartani vezetőségi választásokat. Szerintem nemcsak az állapotom miatt van szükségünk arra a választásra, hanem mikor szavaztunk először és utoljára, négy emberre szavaztunk, akikből csak egy maradt, én. Én akarom folytatni a munkámat és megmutatni, hogy tanultam a rossz döntéseimtől és dolgozni fogok a hibáimon. […]”

Jogsegélyt ad a Szikra a Fáklyának – A két kommunista szervezet összeér, de egymást is bomlasztja

Valóban az alkotmányos rend megváltoztatását akarják a Fáklyások, Jámbor András fegyveresen lépne fel (hangfelvételek)

Az alkotmányos rend megváltoztatására készülhet a szélsőbaloldali Fáklya

(Szent Korona Rádió)