Megvalósulhat a magyar kvóta a focicsapatoknál?

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke keddi Facebook posztjából akár arra is lehet következtetni, hogy végre komolyabban foglalkoznak a légiósproblémával.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Mi Hazánk évek óta szeretné elérni, hogy a hazai labdarúgó bajnokságban a pályáralépő játékosoknak legalább a fele magyar futballista legyen. Erre vonatkozóan Novák Előd néhány nappal ezelőtt írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz.

Meghallgatásra talált a kérés?

Hivatalos bejelentés még nem történt ugyan, elkiabálni sem szabad semmit, de a felszín alatt azonban talán megindult valamiféle mozgolódás a témában. Erre utalhat, hogy a legtöbb külföldi futballistát (igaz, magyar szinten eredményesen, de régiós szinten már kevésbé) foglalkoztató Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor egy sejtelmes Facebook-bejegyzést tett közzé.

„Minden magyar játékos előtt nyitva a Fradi kapuja, de ha kényszerből léptetik be őket rajta, annak korántsem biztos, hogy siker a vége…” – írta a politikus-klubelnök. Ezzel akár arra is utalhatott, hogy az MLSZ vagy az Országgyűlés komolyabban is foglalkozhat a magyar kvóta bevezetésének lehetőségével.

Érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi időszakban a legtöbb magyar klub részben gazdasági okokból már elmozdult már abba az irányba, hogy több magyar futballistát szerepeltessen. A legutóbbi fordulóban a pályára lépő csapatok nagy része magyar többségű volt, és a Fradi kezdőjében is négy hazai labdarúgó szerepelt a kezdőben a Nyíregyháza ellen megnyert találkozón.

A legtöbb külföldi, szám szerint nyolc egyébként az újonc és sereghajtó Győrben szerepelt. Érdekesség, hogy a Rába-parti alakulat tavaly úgy jutott fel másodikként a Nyíregyháza mögött, hogy a másodosztály mezőnyében csak ők foglalkoztattak idegenlégiósokat, aminek keményen megvolt az ára.

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)