A WHO szerint sikeres volt a gyermekbénulás elleni oltási kampány Gázában

A Gázai övezetben olyan tragikus az egészségügy állapota, hogy járványként kezdett el terjedni a járványos gyermekbénulás. A három napos tűzszünet alatt elkezdték beoltani a gyermekeket, amit a WHO hatalmas sikerként könyvelt el.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében tudatta, hogy eddig több mint 560 ezer gyerek kapta meg a vakcina első dózisát. „Hatalmas siker ez a Gázai övezet tragikus mindennapi valóságában. Gondolják csak el, mennyi mindent lehetne elérni egy tűzszünettel!” – írta a főigazgató. Az oltási kampány első szakasza csütörtökön zárult le, a második adagok beadását pedig nagyjából négy hét múlva tervezik.

Három alkalommal három napra hallgatnak el a fegyverek

A WHO augusztus végén erősítette meg, hogy egy csecsemő bénulását a poliovírus 2-es típusa okozta a Gázai övezetben. Ez volt az első ilyen eset a térségben az utóbbi 25 évben, és ezt követően indították el a nagyszabású vakcinálási kampányt, hogy elejét vegyék egy járvány kirobbanásának. A Gázai övezetben háborúzó Hamász és az izraeli hadsereg megállapodott abban, hogy három alkalommal három napra felfüggesztik a harcokat azzal a céllal, hogy az ott élő gyerekek megkaphassák a járványos gyermekbénulás elleni védőoltást.

Háromnapos tűzszünet Gázában: beoltják gyermekbénulás ellen a gyermekeket

Elkezdték beoltani gyermekbénulás ellen a gázai kisgyerekeket

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)