Börtönbe drogot csempésző cigánybűnözőket fogtak – Video

Az évek óta fennálló, sikeres együttműködés eredményeként a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és több büntetés-végrehajtási intézet közös akciójában újabb drogdílerek kerültek rács mögé- közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága büntetőeljárást folytat bűnszövetségben, rendvédelmi szerv létesítményében elkövetett új pszichoaktív anyag kereskedelem miatt.

Az eljárás során beszerzett adatokból a Nógrád vármegyei felderítők egy budapesti és több helyi elkövetőt azonosítottak be. A gyanúsítottak több büntetés-végrehajtási intézetbe próbáltak különböző módszerekkel új pszichoaktív anyagot bejuttatni, amit a csomagok címzettjei nem csak saját használatra, hanem fogvatartott társaik közötti újra értékesítésre is használtak volna. A drog ellenértékét egy előre egyeztetett bankszámlára kellett átutalniuk a rabok hozzátartozóinak.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya és a büntetés-végrehajtási szervezet felderítő szolgálata szoros együttműködése eredményeként számos olyan tárgy került lefoglalásra, amelyekből a szakértő új-pszichoaktív anyag jelenlétét mutatta ki.

A bűncselekménysorozat realizálása során az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnözői csoportot3 embert a nyomozók, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai lakóhelyükön elfogták, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt. A büntetés-végrehajtási intézetben elítéltként fogvatartott két további bűntársat gyanúsítottként hallgatták ki.

A tiltott tárgyak bekerülése és a rendkívüli események megelőzése érdekében hozta létre 2020-ban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Felderítési Főosztályt.

A felderítési szakterület országszerte látja el feladatait. Módszereik közé tartoznak az információgyűjtésen és az elemző-értékelő tevékenységen túl a taktikai hírszerzés és a társzervekkel közösen végzett adatgyűjtés is.

Rendőrök váltották a visszatérő vásárlókat, ők nemcsak a szert az eladókat is vitték

75 millió forint értékű holland drogot foglaltak le egy 60 éves pécsi férfitől

( Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)