A lengyel balosok mindent megtesznek, hogy ellehetetlenítsék a Függetlenségi Menetet

A Donald Tusk vezette szélsőliberális lengyel kormánynak nem tetszik, hogy idén is meg fogják rendezni a több tízezer fős Függetlenség Menetét Varsóban. A társszervező Młodzież Wszechpolska (Összlengyel Ifjúság) székházába betörtek a rendőrök és a főszervezőnél is házkutatást tartottak – adta hírül a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mára már évtizedes hagyományokkal bíró rendezvény a Függetlenségi Menet, melyen a lengyel hazafiak a varsói felkelésre emlékeznek. Az eseményre a világ minden tájáról érkeznek hazafiak, így természetesen Magyarországról is.

Megváltozott körülmények

Lengyelországban ismét balliberális uralom van, ami rendszerint azt jelenti, hogy igyekeznek ellehetetleníteni a nemzeti csoportosulásokat, ha kell, mondvacsinált indokkal.

A Młodzież Wszechpolskamely egy évszázados múltra visszatekintő lengyel ifjúsági szervezet minden évben főszervezőként igyekszik méltó megemlékezést biztosítani a nemzet hőseinek. Idén ez nem lesz egyszerű: Tusk rendőrei egyszerűen betörtek a szervezet varsói székházába és lefoglalták a tulajdonukban lévő dokumentumokat és elektronikus adathordozókat. .

A törvény hatalom erejével

A Magyar Jelen információi szerint nem elégedtek meg ennyivel: házkutatást tartottak a Menet főszervezőjénél is, és még csak szeptember eleje van…

A kormány ürügye egyébként nem túl kreatív, azt állítják, korábbi menetek során rasszista skandálásokat véltek hallani.

A Fidesz lengyel megfelelője megpróbálta ellopni a varsói Függetlenségi Menetet

Tusk-párti varsói főpolgármester: a kereszt tilos, a buzerancia és a transzidiotizmus kötelező az épületekben

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)