Még meg sem erősítették a határon túli választókerületek hírét, de a DK már támadásba lendült

A Demokratikus Koalíció ismét előállt egy újabb kampányfogással, miközben még meg sem erősítették a határon túli egyéni választókerületek létrehozásának tervét. A baloldal már most támadja a hírt, amellyel szerintük a Fidesz a választási rendszert torzítaná. Vajon valóban komolyan kell vennünk ezt a felháborodást, vagy csupán újabb hazug hangulatkeltéssel van dolgunk a határon túli honfitársaink ellen?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A baloldali politikai szereplők ismét hevesen reagáltak egy még meg sem erősített híresztelésre. A Demokratikus Koalíció (DK) online aláírásgyűjtést indított, tiltakozva a határon túli egyéni választókerületek esetleges létrehozása ellen. A párt szerint a Fidesz tervei, amelyek nyolc-tíz mandátumot biztosítanának a határon túli magyaroknak, torzítanák a magyar választási rendszert.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint a magyar kormány tevékenységét csak azok tudják helyesen megítélni, akik Magyarországon élnek, és közvetlenül érintettek az oktatásban, az egészségügyben, valamint a gazdaság alakulásában. A DK narratívája szerint a határon túli magyarok választójogának bővítése a Fidesz újabb “választási csalása” lenne, amelyet most kell megállítani.

Az azonban már most látszik, hogy a baloldal ismét előreszaladt a támadással. Egyelőre semmiféle hivatalos megerősítés nincs a kormány vagy a Fidesz részéről arról, hogy ténylegesen dolgoznának ezen a terven. A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta is a választási rendszer megváltoztatásával kapcsolatos értesüléseket, így könnyen elképzelhető, hogy a baloldal csak hangulatot próbál kelteni a következő választások előtt.

A határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban egy dolog azonban biztos: a nemzet egységét és összetartozását nemcsak határokon belül kell értelmezni. A baloldal rendre próbálja elfelejteni, hogy minden magyarnak joga van beleszólni a magyar politikába, akárhol is éljen a világban. A határon túli magyarok pedig már most is bele tudnak szólni a választásba, igaz nem olyan mértékben mint azok, akik a határon belül egyéni választókörzeti jelöltre is tudnak szavazni. Mindenesetre látunk olyan törekvéseket a kormánypárt részéről, amik a magyarságot igyekeznek összekapcsolni határokon innen és túl egyre több eszközzel.

A baloldali narratívákkal ellentétben, ahol a határon túli magyar ellenség, mert nem az ő szavazója, ez a lehetséges intézkedés csak egy újabb lehetőség lenne a magyar nemzet számára, hogy minden magyar polgár érdekei érvényesüljenek. Csupán idő kérdése, hogy kiderüljön, valós lépésekről van-e szó, vagy csak egy újabb baloldali hangulatkeltő álhírről.

Több helyen is megismétlik a szavazást

(Szent Korona Rádió)