Több pólusú világrend: Törökország jelentkezik a BRICS-be, miközben Izmirben jenki katonákat támadtak meg

“Törökország hivatalosan is kérte, hogy csatlakozzon a feltörekvő piacok országaiból álló BRICS-csoporthoz, mivel az igyekszik megerősíteni globális befolyását, és új kapcsolatokat építeni hagyományos nyugati szövetségesein túl az ügyben jártas emberek szerint” – írja a Bloomberg.

A BRICS-t 2009-ben hozták létre a legnagyobb feltörekvő gazdaságok együttműködési platformjaként, amely egyesíti Brazíliát, Oroszországot, Indiát és Kínát. Dél-Afrika 2010-ben csatlakozott a csoporthoz. 2024. január 1-jén Oroszország vette át a blokk soros elnöki tisztét. Ugyanezen a napon a BRICS kibővítette tagságát Egyiptommal, Etiópiával, Iránnal és az Egyesült Arab Emirátusokkal. Szaúd-Arábia nem formalizálta részvételét, de részt vett a BRICS-találkozókon. Ez egy komoly ellenpólusa lehet ez euroatlantizmusnak.

A török társadalom egészséges hozzáállását jól mutatja, hogy Izmirben egy amerikai hadihajó legénységét inzultálták a nyílt utcán: zsákot húztak a fejére. Közben spontán tüntetések robbantak ki a városban az amerikai katonai jelenlét miatt.

(Szent Korona Rádió)

Új és igazságos világrendet szorgalmaz Irán és Törökország

Törökország, Izraellel szembeni stratégiai lépése megváltoztatja a Közel-Keletet

Vége az USA egyeduralmának – a BRICS-országok egységes pénzügyi platformot hoznak létre