Akiknek mindent szabad: Izraeli atomkísérletek a világ egyik távoli szigetén

Amelyik ország atomfegyvert állít elő, az rögtön a nemzetközi média nyugati felében “terrorállam”, a világra veszélyes “biztonsági kockázat” és gyorsan likvidálni kell a vezetőjét. Izrael atomprogramjáról persze mindenki hallgat, nem firtatják, pedig nyílt titok. Vajon miért?!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több mint 2000 kilométerre van a legközelebbi emberi lakóhelytől az Atlanti-óceán déli részén található sziget, amelyet nem csak a természetkutatók fedeztek fel maguknak.

A mintegy 50 négyzetkilométeres Bouvet-sziget félúton fekszik Dél-Afrika és az Antarktisz között, és annak ellenére önálló internetes domainnel rendelkezik, hogy senki sem él ott.

A legközelebbi lakott terület, amely több mint 2000 kilométerre található, a brit tengerentúli terület, Tristan da Cunha.

A Norvégia felségterületének számító kísértetsziget múltja tele van rejtélyekkel – írja a brit The Sun.

Hatvan éve, 1964-ben egy elhagyott hajót fedeztek fel Bouvet-en, amelynek nem voltak utasai, és a jármű eredete máig ismeretlen.

1979-ben pedig egy amerikai műhold rejtélyes módon kettős fényes villanást észlelt a Bouvet és a Prince Edward-szigetek között.

Akkoriban senki sem tudta megmagyarázni a jelenséget, de a szakemberek ma már úgy gondolják, hogy a villanásokat egy titkos dél-afrikai-izraeli közös légköri atombomba-robbantás okozta.

Hivatalosan azonban egyik ország sem vallotta be a nukleáris tesztet, sőt Izrael a mai napig nem nyilatkozott atomfegyvereiről, Dél-Afrika pedig csak annyit vallott be, hogy még kezdeti szakaszában lemondott a nukleáris fegyverek fejlesztéséről.

A Bouvet különlegessége még a sziget közepén található inaktív vulkán jéggel teli krátere. A befagyott kráter és a sziklás terep miatt nagyon nehéz a jéggel borított szigetre lépni, pedig akinek mégis sikerül partra szállnia, csúcsminőségű wifi-szolgáltatást élvezhet.

A szigetet 1930 óta birtokló Norvégia ugyanis elérte azt, hogy az ENSZ statisztikai osztálya saját, bv végződésű domain tartományt biztosítson a leendő lakók számára. A tervek szerint a norvég sarkkutatási intézet fog állandó bázist létesíteni a szigeten – írja a brit lap.

(ATV nyomán Szent Korona Rádió)

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

Szaúd-Arábia is atomhatalommá akar válni