200-nál több sérült, 41 halott: Az oroszok szerint kiképző központ, az ukránok szerint főiskola a poltavai épület

Oroszország támadást intézett kedd délután a közép-ukrajnai Poltava városa ellen. Az ukrán információk szerint egy oktatási intézményre és egy kórházra mértek csapást két ballisztikus rakétával, melynek következtében 41 ember meghalt, 180 pedig megsérült. Az oroszok szerint az épület kiképzőközpontként üzemelt. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, így az áldozatok számának további emelkedése várható.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy oktatási intézményt és egy kórházat ért nagy erejű orosz támadás kedd délután a közép-ukrajnai Poltavában – írja a TSZN ukrán híroldal, miközben az orosz csatornák diadalittasan arról számolnak be, hogy egy kiképzőközpontot lőttek szét.

„Az orosz agresszor barbár támadást intézett a város egyik oktatási intézménye ellen. A rendelkezésre álló információk szerint az ellenség két ballisztikus rakétát használt. A riasztás és a halálos rakéták megérkezése közötti időintervallum olyan rövid volt, hogy az utóbbi az embereket az óvóhelyekre való evakuálás pillanatában érte utol” – áll az Ukrán Védelmi Minisztérium közleményében.

A támadás következtében az intézmény egyik épülete részben megsemmisült, a minisztérium közleménye szerint rengeteg ember rekedt a romok alatt.

A katasztrófavédők és a mentősök összehangolt munkájának köszönhetően eddig 25 embert sikerült kimenteni, közülük tizenegyet a romok alól szabadítottak ki. A katasztrófavédelem jelenleg is folytatja a mentési munkát.

Zelenszkij is megszólalt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadást követően azonnal elrendelte a Poltava elleni rakétatámadás minden körülményének teljes és mihamarabbi kivizsgálását.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint két ballisztikus rakétáról van szó. Egy oktatási intézmény és egy szomszédos kórház területét találták el. A Kommunikációs Főiskola egyik épülete részben megsemmisült. Emberek rekedtek a romok alatt. Sokukat sikerült kimentenünk

– közölte az ukrán elnök.

Zelenszkij rövid közleményében arról írt, hogy

az előzetes adatok szerint eddig 180 sérültje és 41 halálos áldozata van a brutális csapásnak. A keresési és mentési műveletek jelenleg is folyamatban vannak.

„Részvétem a családoknak és a barátoknak. Elrendeltem a történtek valamennyi körülményének teljes körű és gyors kivizsgálását. Minden szükséges szolgálat részt vesz a mentési műveletben. Hálás vagyok minden egyes embernek, aki a baleset utáni első percek óta segít az életeket mentő embereknek” – fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)