Strandolás helyett lopni mentek a Balatonra a cigányok

A Fonyódi Járási Ügyészségvádat emelt két – többszörös visszaeső  (és valószínűleg cigány) – férfival és egyikük élettársával szemben, akik 2024 májusában egy nyaralóba törtek be, miután azt elhagyták a vendégek. A kátrányos helyzetűek nem csak hirtelen felindulásból követték el a tettüket, tudatosan lopni mentek le Fonyódra.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A meg nem nevezett származású egyének a városban tartózkodásuk során észrevették, hogy a közelben nyaralók autóval távoznak a szállásukról. Ekkor a két férfi betört az épületbe, míg egyikük élettársa a kocsiban maradt, feladata az volt, hogy dudáljon, ha a nyaralók esetleg idő előtt visszatérnének.

A fiatalabb férfi felfeszítette az ingatlan egyik ablakát, majd a házból mindketten különböző használati tárgyakat vettek magukhoz, így például ékszereket, márkás lábbeliket, elektronikai eszközöket, de a dohányterméket és az alkoholos italokat sem hagyták ott.

A terheltek közel 600 ezer forint értékű dolgokat vittek el a nyaralóból, amiből csak pár eszköz került elő.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfiakkal szemben fegyház büntetés kiszabására tett indítványt, a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

Lefejelte a rendőrt az Audis cigány

Összeverekedett a kínai eladóval a cigány, miután nem volt hajlandó fizetni a boltban használt dezodorért

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)