Jogszabállyal ment szembe a Madách Imre Gimi igazgatója, kirúgták

“Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.” – Ez áll a Belügyminisztérium szűk szavú közleményében. A közleményben név ugyan nem szerepel, de a történelmet és földrajzot tanító Mészáros Csabáról van szó, aki 2000 óta vezeti az intézményt, és 1993 óta dolgozik az iskolában.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Augusztus 8-án lépett életbe az a kormányrendelet, amely értelmében korlátozottan lehet használni az iskolában, a szakmai képzés során, illetve a foglalkozások alatt a kollégiumokban a mobiltelefonokat, a kép- vagy hangrögzítésre alkalmas eszközöket, illetve az internetelérésre alkalmas okoseszközöket.

Erre válaszul a budapesti Madách Imre Gimnázium nevelőtestülete arról írt, és emiatt kell mennie az igazgatónak, hogy „iskolánk pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel.” A modernista tanárok persze úgy tesznek, mintha nem volna valós veszély a gyermekek digitális függése, és sajnos ma már az iskolának ilyen irányú “detoxikáló” hatásának is lennie kellene: amíg iskolában van a gyerek, addig se egy kijelzőt bámul. A miértekről itt írtunk bővebben.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Kezdődik a lázadozás a telefonok iskolai használatát betiltó rendelet ellen

Megjelent a rendelet, amely korlátozza az iskolai mobiltelefon-használatot