Felrobbant és lángokban áll a jemeni szabadságharcosok által megtámadott tanker

Komoly navigációs és környezeti veszélyt jelent a Vörös-tengeren szerdán megtámadott és irányíthatatlanná vált görög Sounion olajszállító hajó. Az Irakból Ciprusra 150 000 tonna kőolajat szállító tanker, ami ellen húszi harcosok (helyesen Anszár Allah – ‘Isten segítői’) intéztek támadást, felrobbant és lángokban áll.

Az Euronews azt írja az Európai Uniós Aspides nevű haditengerészeti missziójának tájékoztatása alapján, hogy a robbanás még pénteken történt. A brit haditengerészet tengerhajózási biztonsági információs szolgálata (UKMTO) azt közölte szombaton, hogy három tüzet észleltek a hajón. Az UKMTO és az Aspides tájékoztatásai abban megegyeznek, hogy a Vörös-tengeren megtámadott hajó „láthatóan sodródik”.

A görög zászló alatt közlekedő tankor 25 tagú legénységét és a négyfős biztonsági személyzetet még csütörtökön kimenekítették, egy francia romboló Dzsibutiba szállították őket. A hajó így már több napra sodródott irányíthatatlanul, amikor felrobbant és lángolni kezdtek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a személyzet távozásakor lehorgonyzott tankeren a tüzet. Az X-en közzétett videón, amin állítólag a Siunion látható, robbanások látszódnak, mielőtt lángokba borulna a hajó.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

“Halál Amerikára! Halál Izraelre! Átok a zsidókra!” – Kik is azok a jemeni húszik

Amerikai hajót támadtak meg a húszik a Vörös-tengeren