Fegyveres erőket céloztak, hat gyereket találtak el a cionisták

A cionisták szerint ők is terroristák voltak.

Több mint 40000 palesztint gyilkolt már meg Izrael október óta Gázában. Most egy ápoló hat gyermeke is a listára került. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy gázai ápoló a BBC-nek elmondta, hogy felesége és hat gyermeke – köztük egy négyes ikerpár – meghaltak egy támadásban a Gázai övezet központjában.

“Az egész családomat egy pillanat alatt kiirtották”- mondja Ashraf El Attar – “és semmim sem maradt.”

Az ápoló – aki a gázai európai kórházban dolgozik – azt mondja, hogy a családja Deir-al-Balah-i otthonát vasárnap kora reggel érte a támadás. Ő kisebb sérülésekkel megúszta.

Izrael nem beszélt erről a konkrét támadásról, de közölte, hogy erői a városban tevékenykedtek. Azt állítva, hogy csak fegyveres csoportok tagjait veszik célba.

A csapásban meghalt El Attar felesége – Hala Khattab, egy tanárnő – és hat gyermekük – egy 15 éves fiú, egy egyéves kislány és négy 10 éves fiúgyermekük.

A BBC Arabic Gaza Today podcastjának nyilatkozva az ápoló elmondta, hogy a támadás reggelén reggel 6 óra körül éppen munkába készült, amikor „meghallotta a riasztás hangját, és hirtelen elvesztette az eszméletét”.

Amikor magához tért, El Attar azt mondja, hogy „erős fájdalmai” voltak, és a ház „romokban hevert”.

A lakóházuk összes külső fala megsemmisült.

„Kétségbeesetten kiáltottam a gyermekeimért és a feleségemért, de már késő volt.”

El Attar szerint a csapás váratlanul érte őket. Az előző este a család „egy szappanoperát nézett együtt”, és megpróbáltak „elmenekülni a háború kemény valósága elől”.

El Attar édesanyja – és hat gyermekének nagymamája – azt mondja, hogy „nem tudja felfogni”, miért érte az otthonukat a támadás.

„A fiam, Ashraf ápolóként dolgozik az európai kórházban, ahol odaadóan segít a betegeken. (…) Nem volt semmilyen kapcsolatunk semmilyen szervezettel” – mondja.

A házaspárnak „hihetetlenül nagy kihívást” jelentett a gyermekeik nevelése, különösen a négyes ikreké.

„A csecsemők az első hónapokban súlyos egészségügyi problémákkal szembesültek, és majdnem meghaltak. Oxigénpalackokra is szükségük volt a gyermekeknek, valamint egyikőjük egy sérvműtéten is átesett.

„Izrael súlyos igazságtalanságot követett el. Az egész családomat egy pillanat alatt kiirtották, és semmim sem maradt”

– mondta a férfi.

Az Izraeli Védelmi Erők nem kommentálta ezt a konkrét csapást, de közölte, hogy a hétvégén Deir al-Balahban tevékenykedett.

Hétfőn egy másik közleményben azt mondta, hogy Deir al-Balah külvárosában „terroristák likvidálásával, föld feletti és föld alatti harci létesítmények megsemmisítésével” operáltak.

Azt állítják, hogy csak fegyveres csoportok tagjait veszi célba, és a civil halálesetekért a Hamászt teszik felelőssé – amely állításuk szerint harcosokat, fegyvereket, alagutakat és rakétákat helyez el lakónegyedekben.

Áldatlan állapotok: járványos gyermekbénulás terjed Gázában

(BBC nyomán Szent Korona Rádió)