Orosz ortodoxia, vallási szervezetek betiltása – Vallásellenes diktatúra Ukrajnában?

Tovább folytatja a vallásellenes játszmáit a zelenszkiji rezsim. A Legfelső Tanács keddi ülésén betiltotta az Orosz Ortodox Egyházat (RPC) és kapcsolt szervezeteit Ukrajnában, a törvényt második olvasatban fogadták el a képviselők – számolt be az rbc.ua hírportál Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő Telegram-közlésére hivatkozva.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A jelentés szerint a törvény elfogadása mellett 265 képviselő szavazott. A törvény a közzététele után 30 nappal lép hatályba. „Egy cikkely kivételével a Moszkvai Patriarchátushoz tartozó Ukrán Ortodox Egyház (UPC MP) gyülekezeteinek 9 hónapjuk lesz arra, hogy megszakítsák kapcsolataikat az Orosz Ortodox Egyházzal” – írta Jaroszlav Zseleznyak.

A lelkiismereti szabadságról és a vallási szervezetekről szóló törvény 5. cikkelye olyan szöveggel egészül ki, amelyből az következik, hogy az egyház befolyási központjaihoz kapcsolódó vallási szervezetek tevékenysége, amelynek közigazgatási központja az orosz államban található, nem engedélyezett.

A 16. cikkely 6. része kiegészül azzal a passzussal, amely kimondja, hogy jogsértések esetén a vallási szervezet tevékenysége az állam valláspolitikáját végrehajtó központi végrehajtó szerv kérelmére (vagy az ügyészség kérelmére) bírósági úton megszüntethető.

A törvény a közzététele után egy hónappal lép hatályba. Ennek megfelelően azt még az elnöknek is alá kell írnia.

“Krisztusért, az egyházért és a hitért ítélnek el engem” – őrizetbe vették a Moszkvához hű ortodox metropolitát

Kirill pátriárka: Az Orosz Ortodox Egyház szembeszáll a globális új pogánysággal

(Karpat.in.ua nyomán Szent Korona Rádió)