Ellehetetlenítik a palesztin mezőgazdálkodást Ciszjordániában a zsidó telepesek

Izrael illegálisan évtizedek óta telepeseket költöztet a palesztinok lakta területekre, ezzel bontva az etnikai határokat. Az agresszív telepesek rendszeresen támadják meg a békésen gazdálkodó arab lakosságot. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Izraeli telepesek egy csoportja megtámadott egy palesztin települést a megszállt Ciszjordániában, felgyújtva egy mezőgazdasági épületet és egy pajtát – jelentette a Wafa hírügynökség.

Abdul Aziz Samih Shaqir, a Salfit városától nyugatra fekvő Al-Zawiyah településen lévő termelőegység tulajdonosa a hírportálnak elmondta, hogy a telepesek augusztus 20-án kora reggel rajtaütöttek Khallet Hamad térségén, és felgyújtották mind a pajtát, mind a mezőgazdasági épületet.

A 120 négyzetméteres pajta, valamint egy kút, napelemek, mezőgazdasági szerszámok és személyes használati tárgyak – a háromszobás mezőgazdasági házban, ahol a család lakik,- mind megrongálódtak vagy megsemmisültek. A tűzben négy öreg olajfa is leégett, és több csirke is elpusztult.

Zawiya polgármestere, Anis Shaqir elítélte a támadást, megjegyezve, hogy azt izraeli megszálló katonák védelme alatt hajtották végre, és hozzátette, hogy a város folyamatos telepes erőszaknak van kitéve.

Az elmúlt években az izraeli hadsereg rendszeresen hajtott végre razziákat a megszállt Ciszjordániában, amelyek a Gáza elleni háború tavaly októberi kezdete óta fokozódtak.

Több mint 40 ezer palesztint gyilkolt már meg az agresszív Izrael

Áldatlan állapotok: járványos gyermekbénulás terjed Gázában

(Middle East Monitor nyomán Szent Korona Rádió)