A migránsinvázió folytatódik: Nagy-Britanniába egy nap alatt közel 500 illegális bevándorló érkezett

Az idén majdnem húszezren érkeztek eddig, és még a nyár se ért véget…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Újabb több száz migráns érkezett Nagy-Britanniába a hétvégén, akik kis csónakokkal illegálisan keltek át a La Manche-csatornán – adta hírül a Daily Mail.

Az Egyesült Királyság Belügyminisztériumának hivatalos adatai szerint szombaton 492 migráns tette meg a veszélyes utat.

Ez nem meglepő, hisz az embercsempészek kihasználják a nyári nyugodt tengeri időjárást, hogy több embert juttassanak át Nagy-Britanniába.

A múlt vasárnap 703 ember kelt át a Csatornán, ami új rekordot jelent az új Munkáspárti kormány számára.

Ez azóta, hogy Sir Keir Starmer lett Nagy-Britannia miniszterelnöke a július 4-i általános választások után, már közel hatezer migráns érkezését jelenti.

Az év eleje óta pedig összesen 19 ezer ember jutott be illegálisan az országba.

A Downing Street múlt héten jelezte, hogy a miniszterelnök további illegális átkelésekre számít ezen a nyáron, amit az év eddigi legmelegebb időjárása is elősegít.

A növekvő migrációs nyomás megfékezésére Sir Keir Starmer miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök szorosabb együttműködést ígért.

Az új terv egy új Határbiztonsági Parancsnokság létrehozását tartalmazza, amely a meglévő bevándorlási egységeket integrálja, és új, „terrorizmus elleni” hatásköröket is kap.

Ezzel párhuzamosan azonban a konzervatívok azzal vádolják a Munkáspártot, hogy a Ruanda-terv elhagyásával rossz üzenetet küldtek, és ez csak tovább növelte a csatornán átkelő migránsok számát.

A migránsinvázió összefüggésbe hozható azzal, hogy az új kormányzat eltörölte a korábbi miniszterelnök, Rishi Sunak által tervezett Ruanda-programot, amely a migránsok Ruandába való áttelepítését irányozta elő.

A briteknél börtön jár a migrációellenes posztokért

Tömegesen nyerik helyhatósági választásokat a migránsok Nagy-Britanniában

Mégsem telepíti ki a brit kormány Ruandába az illegális migránsokat

(Mandiner.hu nyomán Szent Korona Rádió)