Migránsokat elszállásoló hotel mellett szúrkáltak halálra egy 11 éves kisfiút

A spanyol rendőrség hajtóvadászatot indított egy fiatal férfi ellen, aki megölt egy 11 éves fiút egy focipályán.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Helyszíni források szerint az áldozat más gyerekekkel játszott, amikor egy csuklyát viselő személy megtámadta és egy éles tárggyal meggyilkolta. A támadás a közép-spanyolországi Toledo városához közeli Mocejónban történt vasárnap reggel. A jelentések szerint a férfi először másokat próbált leszúrni, de amikor azok elmenekültek, a kisfiú felé fordult, majd leszúrta. A támadónak minden bizonnyal nem volt konkrét célpontja.

A gyanúsított, aki a jelentések szerint egy 18 év körüli fiatalember, a szemtanúk szerint egy szürke Ford Mondeóba ugrott és elhajtott a helyszínről. A rendőrség lezárta Mocejónból kivezető összes utat, de feltételezik, hogy a gyanúsított már Toledóban rejtőzködhet.

A kiérkező mentőegységek kétségbeesetten próbálták megmenteni a kisfiú életét sikertelenül. A helyszínen halottnak nyilvánították. A hatóságok jelenleg is vizsgálják a horrortámadás körülményeit, és a rendőrség hajtóvadászat indított a gyanúsított után.

“Minden gondolatunk a halott gyermek családjával és barátaival, valamint Mocejon városával van”

– mondta a tragédia kapcsán Milagros Tolon, a terület kormánymegbízottja.

Az RTVE televízió arról számolt be, hogy egy tucat járőr keresi a gyanúsítottat, és egy helikopter is csatlakozott a kereséshez.

Az áldozat egy ismert fiú Mocejónban, hiszen családja a város egyik legnépszerűbb pékségét üzemelteti.

A mintegy 5000 lakosú Mocejón városi tanácsa háromnapos hivatalos gyászt hirdetett, és délután fél hétkor nagygyűlést hirdetett.

Conchu Cedillo, a város polgármestere is megszólalt:

„Megdöbbentett bennünket ez a tény, és mindenekelőtt támogatásunkat szeretnénk kifejezni a kisfiú családjának és barátainak.”

A toledói Mocejónban található Pattaya Hotel, ahol egy 11 éves fiút halálra késeltek, a szállodához közel álló források szerint jelenleg mintegy 30 illegális bevándorlónak ad otthont.

A meggyilkolt 10 éves fiú rokona nyilatkozatában elmondta:

“Mocejón csendes város volt.”

Egy ruandai migráns halálra késelt három gyereket Angliában egy táncórán

“Tömeges gyermekgyilkosság önvédelemből?” – Mi Hazánk a Fidesz által bojkottál török-palesztin konferencián

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)