Petíció indult, hogy visszahelyezzék a letört kereszteket a Margit híd kőkoronáiról

Egy év alatt sem sikerült Karácsonyéknak visszaállítani a letört kereszteket, ezért most a CitizenGo Magyarország petíciót indított a visszaállítás érdekében.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Petíciót intéz Karácsony Gergely főpolgármesterhez a Szent István Intézet és a CitizenGo Magyarország a Margit híd Szent Koronát ábrázoló, egy éve megrongált és azóta is csonkán, keresztek nélkül álló szobrainak mihamarabbi helyreállítását kérve – tudatta az intézet.

A Karácsony Gergelynek szóló levélben azt írták, „államalapító szent királyunk 2024. évi ünnepe előtt, egy kerek évvel a Margit híd Szent Koronáinak megrongálását követően megdöbbenésünket fejezzük ki, hogy a főváros vezetése ilyen hosszú idő elteltével sem volt képes helyreállítani a legfontosabb nemzeti jelképet ábrázoló alkotásokat Budapest egyik legforgalmasabb, turisták által is folyamatosan használt hídján”.

A Szent Korona-ábrázolások a Margit híd fontos díszei, kőbe öltöztetett történelmi üzenetek – fogalmaztak, hozzáfűzve, a koronák megrongálása, a keresztek letörése tavaly nyáron teljes joggal okozott közfelháborodást, a helyreállítás pedig a keresztény és nemzeti jelképek demonstratív semmibevételeként vagy „csak” nemtörődömségből azóta sem történt meg.

Megjegyezték, bíznak abban, hogy „a kampányidőszak izgalmait kiheverve” a főpolgármesternek végre lesz ideje foglalkozni a problémával, azonban „az idei Szent István-ünnepen sajnos már csak csonka koronák mellett tekintheti meg az ünneplő közönség a nagyszabású tűzijátékot”.

Az Állítsák helyre a letört kereszteket a Margit híd kőkoronáin! című petíció a CitizenGo szervezet internetes oldalán írható alá.

Videón, ahogy újra letörték és ellopták a kőkeresztet a Margit hídról

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)