Előny a kínai nyelvtudás a szegedi BYD gyárba jelentkező dolgozóknál

A szegedi, kínai tulajdonú BYD gyár munkaerőt venne fel, de vélhetően a vendégmunkások miatt előnyt jelentene a nyelv ismerete is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a Szegedre települő BYD a napokban közzétette a legfontosabb álláshirdetéseit. A hétfői interjúnkból már kiderült, hogy a Zhang Bo, a BYD logisztikai osztályának vezérigazgató-helyettese elsősorban három-négyezer helyi munkaerővel akarja megtölteni a szegedi gyárat.

A BYD Auto Hungary Kft. többek között banki, mérnöki, szállítás-beszerzési és IT területre, valamint a gyártósorra keresnek munkavállalókat. Villamos- illetve gépészmérnököket, szoftver- és hálózati mérnököket, minőségmérnököket szeretnének elsősorban alkalmazni, de a hirdetések között akadnak projektmenedzser, üzleti elemző és vámszakértő pozíciók is.

A meghirdetett állások közül az összes megköveteli a közép- vagy felsőfokú angol nyelvtudást, de a jövendőbeli – akár friss diplomás, vagy tapasztalat nélküli – vámügyintézők esetén előnyt jelent a kínai felsőfokú nyelvismeret. Az összes pozícióval együtt jár a cafeteria szolgáltatás, valamint a tervező- és villamosmérnöki álláshirdetést kivéve mindhez jár a munkába járási támogatás. A munkatapasztalatok megoszlása egészen vegyes, van, ahova friss diplomásként lehet jelentkezni, azonban akadnak olyan helyek, ahol megkövetelik az egy-három, három-öt, netalán az öt-tíz év tapasztalatot is.

A BYD szegedi letelepülésének bejelentése 2023 decemberében volt, majd idén januárban már alá is írták a kínaiak Szegeddel a szerződéseket. A termelést 2025 második felében tervezik elkezdeni, ahol kezdetben 150 ezer autót terveznek kihozni a gyártósorról éves szinten, majd ezt a számot meg akarják duplázni az idő előrehaladtával.

BYD-gyárral együtt a “vendégmunkások” is jönnek

Büntetővámokkal szab gátat az EU az olcsóbb kínai elektromos autóknak

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)