Buzulás, szado-mazo és sátánizmus a Sziget Fesztiválon

A Sziget Fesztivál idén is sokakat vonzott, de a vasárnap esti “koncert” minden határon túlment. Sam Smith fellépése nem csak a jó ízlés határait sértette, hanem aggasztó kérdéseket is felvetett arról, hogy milyen üzeneteket közvetítünk a fiataloknak és gyerekeknek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A rendezvényre számos család is kilátogatott, hiszen a fesztivál korábban sokszínű kulturális programjairól volt ismert. Azonban ami a Nagyszínpadon történt, sokakat sokkolt és felháborított. A színpadot egy hatalmas, meztelen test formázta, ami már önmagában is megdöbbentő volt, de ez csak a kezdet volt. Sam Smith, a brit énekes, akit korábban tehetségéért ünnepeltek, most egy túlszexualizált, provokatív előadást tartott, amelyben sátáni szimbólumok, mint az ördögszarv, is megjelentek.

Egy kis tisztelgés a sátán előtt -ördögszarv

A fellépés során az előadó többször is átöltözött, mind férfi, mind női ruhákba, sőt, egy ponton még egy szadomazó rendőrruhát is felvett. Az előadás során férfiak twerkeltek, nők csókot váltottak, és egy drag queen is feltűnt a színpadon. Az egész produkció egy dekadens, erkölcstelen parádé volt, amelynek semmi köze nem volt a zeneművészethez vagy a kultúrához.

A buzulás kötelező volt

Felmerül a kérdés: hogyan engedhették meg, hogy ilyen jelenetek gyerekek szeme láttára játszódjanak le? Hol marad az a felelősség, amit egy ilyen nagyszabású rendezvény szervezőinek kellene vállalniuk? A fesztiválon résztvevők között sok fiatalkorú is volt, akik most olyan képekkel és üzenetekkel térhettek haza, amelyek alapvetően ártalmasak lehetnek számukra.

Buzik és néger seggek…

Az előadás végén a “Unholy” című dal felcsendülésekor Sam Smith egy “SEX” feliratú nyakláncot viselt – ez a pont egyértelműen megmutatta, hogy a cél nem a zene volt, hanem valami egészen más: a dekadencia, az erkölcstelenség és a morális határok eltörlése.

A szeretetről és elfogadásról beszélni nem jelentheti azt, hogy mindent megengedhetőnek tartunk. Az ilyen “előadások” nem a művészetet szolgálják, hanem a romlást, ami ellen mindannyiunknak kötelessége fellépni. Ez a vasárnapi “koncert” sajnálatos példa arra, hogy milyen mélyre süllyedhet a szórakoztatóipar, ha nem állítunk fel világos erkölcsi határokat. Magyarország jobbat érdemel.

Visszavonta a Szerencsejáték Zrt. a deviáns lobbival fertőzött Sziget fesztivál támogatását

(Szent Korona Rádió)