Több tízezer palesztint evakuálnak Gázában, Hán Júniszt veszélyes, harci övezetté nyilvánították

Hiába mondják a lakosságnak, hogy meneküljek egy másik táborba, amikor így is-úgy is lebombázták őket. Szerencsétlenek étlen, szomjan, egészségügyi ellátás nélkül, kicsi gyerekekkel cipekednek az övezetben belül ide-oda, míg végül mindig ugyanaz a vége: “újabb menekülttábort bombázott Izrael”…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Izrael az éjszaka folyamán kiterjesztette az evakuálási parancsot a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban, így több tízezer palesztin lakosnak és kitelepített családnak kellett elhagynia az otthonát – írja a Guardian.

Az izraeli hadsereg közölte: a háború előtt a Gázai övezetet irányító Hamász csoport fegyveresei ellen intézett támadást, akik szerint támadások végrehajtására és rakéták kilövésére használják ezeket a területeket.

Ahogy mi is megírtuk, szombaton a polgári védelmi szolgálat szerint legalább 100 ember meghalt egy izraeli légicsapásban, amely egy olyan iskolára irányult, ahol menekült palesztinok húztak meg magukat Gáza városában. Ez nemzetközi felháborodást váltott ki, de Izrael szerint valójában a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyvereseinek egyik parancsnoki állására mértek csapást és 19 fegyverest ölt meg – jelentette a Reuters.

A Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban a kiürítési utasítás a középső, keleti és nyugati kerületekre vonatkozott, ami a 10 hónapja tartó konfliktus egyik legnagyobb ilyen jellegű kitelepítési parancs – két nappal azután, hogy a tankok visszatértek a város keleti részére.

A közleményt az X-en, valamint a lakosok telefonjára küldött szöveges és hangüzenetekben tették közzé.

„Saját biztonságuk érdekében azonnal evakuálniuk kell az újonnan létrehozott humanitárius zónába. A terület, ahol tartózkodik, veszélyes harci övezetnek minősül”

– írták az üzenetben.

Újabb légicsapás ért egy gázai iskolát, méghozzá a hajnali ima alatt – több, mint száz civil halt meg

Újabb tűzszünet jöhet Gázában, Hán Júniszban tarthatatlan a humanitárius helyzet

Meglepődtünk? Újabb menekültekkel teli iskolát bombázott Izrael

( Telex nyomán Szent Korona Rádió)