Drogterjesztő hálózatot számoltak fel Debrecenben és környékén

A debreceni rendőrök kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása miatt folytattak eljárást hajdú-bihari lakosokkal szemben- közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendelt el nyomozást, mivel gyanú merült fel, hogy egy ismeretlen drogot értékesít Debrecenben. A helyi rendőrök átvették az ügyet, minden egyes adatot alaposan megvizsgáltak, majd 2022 szeptemberében a megyeszékhelyen egy összehangolt akcióban ütöttek rajta a férfin.

Mint kiderült, a 37 éves nyíracsádi lakos 2021 októberétől egészen elfogásáig rendszeresen árulta a tiltott szereket ismeretségi körében. A nála tartott kutatás során droggyanús anyagokat, digitális mérleget, pénzt és mobiltelefont is lefoglaltak. Kábítószer-kereskedelem bűntett miatt bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A rendőrök az ügy felgöngyölítése során a hálózatban további elkövetőket is azonosítottak. Egy létavértesi férfinak, mivel a megszerzett anyagot továbbkínálta, kábítószer-kereskedelem vétség miatt kell felelnie, 14 fogyasztóval szemben pedig kábítószer birtoklása miatt folyt eljárás.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat megküldte az ügyészségnek.

( Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)