Meg akarták gyilkolni Putyint az ukránok

Orosz külügyminiszter-helyettes szerint Ukrajna merényletet tervezett Vlagyimir Putyin ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ukrán különleges szolgálatok merényletet készítettek elő Vlagyimir Putyin orosz elnök és védelmi minisztere, Andrej Belouszov ellen Szentpéterváron – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes hétfőn a Rosszija 1 televíziós csatorna adásában a Moszkovszkij Komszomolec orosz hírportál szerint.

A diplomata szerint a támadásra július 28-án, az orosz haditengerészet napján került volna sor Oroszország balti-tengeri kikötővárosában.

Azonban néhány nappal a tervezett merénylet előtt Belouszov személyesen hívta fel Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert, hogy meggyőzze Ukrajnát a merénylet terveinek elvetéséről – állítja Szergej Rjabkov.

Korábban a Militarnyij nevű kijevi székhelyű katonai portál számolt be a tervezett támadásról, valamint az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova is közölte, hogy Kijev merényletet készít elő Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, amelyről az ukrán biztonsági szolgálat vezetője, Kirilo Budanov korábban azt mondta, hogy a Nyugat részvételével hajtották volna végre – írja az orosz portál.

Kerítést épít Ukrajna – Hogy senki ne tudjon kimenni

Orosz tengeralattjárót lőttek ki az ukránok a Fekete-tengeren

(Index nyomán Szent Korona Rádió)