Tábortűzben égett Ozorán a fesztiválozó

Idén sem marad haláleset nélkül az Ozora Fesztivál. Bizonyára minden normális rendezvényen előfordul az, hogy valaki a tábortűzben akart öngyilkos lenni…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy fesztiválozó az Ozora Fesztiválon. A külföldi résztvevő a tárbortűzben égett meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság elmondása szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítése szerint olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett egy résztvevő az Ozora Fesztiválon, hogy a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe – írja a Telex.

A lap információi szerint az áldozat egy külföldi fesztiválozó, aki a tábortűzben égett meg. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság elmondása szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

A lap megkereste a fesztivál szervezőit is, akik válaszukban azt írták, hogy egy Szingapúrból érkezett vendég kísérelt meg öngyilkosságot a tűzbe ugrással, mentésére perceken belül megérkeztek a biztonsági- és mentős kollégák.

„Napokig küzdöttek az életéért az orvosok, de sajnos nem tudták megmenteni. A tűz körül 2 méteres vaskerítés van, azon képtelenség véletlenül beesni, de még bemászni is szinte lehetetlen” – közölték válaszukban. Elmondásuk szerint korábban, több mint tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset a fesztiválon, de akkor sikerült megmenteni a tűzbe ugró életét. A tűz körüli kerítést rögtön ezután építették.

A fesztivált tavaly is tragédia árnyékolta be, akkor egy 34 éves belga nő vesztette életét. A holttestére egy fás-bokros területen bukkantak rá. A nő egy 4-5 fős baráti társaság tagjaként érkezett a fesztiválra, akikkel egy sátorban aludt. A társaság a nőt halála estéjén magára hagyta, aki ez idő alatt felakasztotta magát egy fára.

Hemzsegnek a gyerekek az Ozora fesztiválon – A nemiszerveiket mutogató drogosok sem zavarják a szülőket

(Index nyomán Szent Korona Rádió)