“Szodoma és Gomorra” volt az olimpiai megnyitó az orosz muszlimok szerint

A XXXIII. olimpiai játékok megnyitója Párizsban „Szodoma és Gomorra ünnepévé” vált, az ENSZ-nek külön határozatot kellene elfogadnia a hívők érzelmeinek védelmében, hogy megelőzze az ilyen eseteket – mondták a RIA Novosztyi által megkérdezett oroszországi muszlim központok képviselői.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A játékok megnyitó ünnepségére július 26-án került sor. Számos közösségi média felhasználó felháborodását fejezte ki az Utolsó vacsora paródiája miatt, amelyben transzvesztiták és az LMBTQP közösség képviselői vettek részt.

„Több mint húsz másodpercig nem bírtam elviselni az 2024-es olimpia vulgáris show nyomását. Szodoma és Gomorra ünnepe – így lehet nevezni az egészet.”

Az orosz olimpiai csapat lelkésze, Andrej Alekszejev főpap arról számolt be, hogy az olimpiai játékok megnyitója elfogadhatatlan a keresztény erkölcs normái számára.

“Hozzáteszem: a muszlimok számára is elfogadhatatlan, az emberi etika és viselkedés normái számára is. Ennek elkerülése érdekében Oroszországnak kezdeményeznie kellene az ENSZ-ben egy külön határozat elfogadását „A hívők érzelmeinek megsértése” címmel a keresztények, muszlimok, zsidók és más felekezetek védelmében”

– mondta az Észak-Kaukázusi Muszlimok Koordinációs Központjának vezetője, Iszmail Berdijev mufti.

Szerinte a Nyugat nagyon szertartásos azokkal, akik támogatják az azonos neműek házasságát és népszerűsítik a nem hagyományos kapcsolatokat.

„A nyugati társadalom beteg az alacsonyrendű, istentelen cselekedetekkel. Ezt a szennyet határozott intézkedésekkel és tettekkel kell viszonozni. Ha valaki hivalkodni akar, mutassa meg zárt klubokban a kicsapongásban cinkosainak, de ne az egész világnak”

– tette hozzá a mufti.

Marat Alimov, a moszkvai „Grace” muszlim közösség vezetője a RIA Novosztyinak elmondta, hogy ő sporttal foglalkozik, ezért nem fogad el ilyen műsorokat.

„A Lokomotiv klubban (Moszkvában) a hokival foglalkoztam, a sport nagyra becsült mesterének, Viktor Tsyplakov világ- és Szovjetunió-bajnoknak az irányítása alatt. Arra tanítottak bennünket, hogy tisztelettel bánjunk az ellenfelekkel, győzzünk, legyünk igazi férfiak. Ezért számomra, mint sportoló számára a 2024-es olimpiai játékokon a transzvesztiták bemutatója a keresztények megcsúfolásával rendkívül elfogadhatatlan. Ez a nyitó show az egész emberiség leköpése”

– mondta az imám.

Hozzátette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) “bocsánatkérése” a 2024-es olimpiai játékok nyitóünnepségén bemutatott show miatt „értéktelen és üres”.

„A NOB már az olimpia kezdetén tudta, hogy mi és milyen lesz. És “bocsánatot kérni”, eltávolítani a transzvesztita show videóját a közösségi oldalakról túlságosan megkésett intézkedés. Az egész világ értesült a NOB szégyenéről és jogosan ítélte el azt”

– tette hozzá Imam Alimov.

A kalocsai érsek szerint ha a muszlimokat gúnyolják az olimpián, vérfürdő lett volna

„A keresztény világ ellen elkövetett erkölcstelenség”- Erdogan felháborodását fejezte ki az olimpia megnyitójával kapcsolatban

A Francia Püspöki Konferencia is elítélik az olimpiai provokációt

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)