Nagyon helyes: Kirúgták az edzőt, mert engedte a saját, transznemű gyerekét a női csapatban játszani

Az edzőt azzal vádolják, hogy megsértette a női sportok méltányosságáról szóló állami törvényt, amiért a törzszülöt, férfias fizikummal rendelkező “lányát” engedte a női csapatban játszani.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Jessica Norton, a floridai Coconut Creekben található Monarch High School alkalmazottja a tiltás ellenére megengedte 16 éves transznemű “lányának”, hogy az elmúlt két női röplabdaszezonban versenyezzen, közölték a tisztviselők. Gyermeke a botrány nyomán úgy döntött, hogy online fejezi be az iskolát – írja a Daily Mail.

Kedden a Broward megyei iskolaszék 5-4 arányban megszavazta, hogy Nortont 10 napra fizetés nélkül felfüggessze állásából. Emellett nem dolgozhat többé számítógépes informatikusként, hanem azonos felelősségű és fizetésű munkát kell neki adni. Nortont eredetileg novemberben helyezték szabadságra, miután a Floridai Atlétikai Szövetség tudomást szerzett a botrányról, és ezt követően eltávolították az iskolából.

A Floridai Atlétikai Szövetség 16 500 dollárra bírságolta az iskolát a törvény megsértése miatt, és próbaidőre bocsátotta az iskolát. Norton tettei miatt az iskola perre is számíthat, ha egy női sportoló úgy érzi, hogy Norton gyermekének csapatba kerülése miatt tartották távol a csapattól vagy veszítette el az ösztöndíját.

Transznemű ellen kell kiállnia a magyar olimpikonnak

Magyar Ökölvívó Szakszövetség a transzféregről: „Ez vállalhatatlan és felháborító”

 

(Post Millenial nyomán Szent Korona Rádió)