A szolnoki Tisza árteret is ellepi az illegális szemét

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc, a közösségi oldalán számolt be az egyre növekvő illegális hulladéklerakás problémájáról a Zagyva és a Tisza töltéseinek közelében. Az önkormányzat évek óta próbálja megfékezni a szabályokat megkerülő elkövetőket, akik szemetükkel szennyezik a környezetet. A polgármester hatékony megoldásokat keres, többek között térfigyelő kamerák kihelyezését is javasolja a problémás területeken.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szolnok környezetében (is), a Zagyva és a Tisza töltéseinek közelében, immáron ár- és mezőgazdasági területen is előszeretettel raknak le lakossági hulladékot és építési törmeléket egyaránt ismeretlen elkövetők. Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán számolt be a legfrissebb illegális szemételhelyezésről és a kupac felszámolásáról.

Szalay Ferenc a közösségi oldalán hangoztatta:

Az illegális szemétlerakókat fel kell tudnunk számolni, ennek pedig a tettenérés a legjobb módja

– írta a polgármester, majd elárulta: „A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakembereivel ma (július 30-án) egy külterületi részen gondolkoztunk együtt azon, hogy ezt miként lehet leghatékonyabban elérni. Egyebek mellett a térfigyelő kamerák kihelyezése az ilyen erdei részeken is megoldást jelenthet. Köszönöm nekik, hogy ezt a területet ma (a Kötivizig dolgozói) megtisztították a szeméttől!”

A városvezetés évek óta azon fáradozik, hogy az illegális hulladéklerakást megszüntesse. A problémát az okozza, hogy egyesek megkerülik a szabályokat, nem érzik magukat felelősnek a város, a környezetük és a természet tisztáságáért, és nem érzik tisztességesnek, hogy a keletkezett hulladékuk elszállításáért fizessenek a szolgáltatónak.

Szalay Ferenc a bejegyzésben kitért arra is, jó ötletnek tartja egyebek mellett a térfigyelő kamera elhelyezését is a problémás részeken.

A szemetelők miatt kellett a kupakokat rögzíteni a pet-palackokra

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)