Mesterlövészek védték Orbánt

Orbán Viktor tusványosi beszéde alatt mesterlövészek és géppisztollyal felszerelt rendőrök vigyáztak a biztonságra. A szigorú intézkedések a közelmúlt merényletei miatt voltak szükségesek. Orbán többek között Magyarország és Románia kapcsolatáról, a magyar békemisszióról, és Brüsszel kritikájáról beszélt. Az ellenzék reakciója, élén a DK és az MSZP kritikájával, ismét csak a hisztériakeltés és a kormány munkájának alaptalan támadására szolgált. Az igazi kérdés, hogy meddig folytatódhat ez a baloldali ámokfutás, amely csak árt Magyarországnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az RTL Híradó felvétele szerint több mesterlövész is jelen volt a helyszínen Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszéde alatt. A közönség soraiban géppisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrökkel lehetett találkozni.

A magas szintű biztonsági készültség kiváltó oka között szerepelhet a májusban történt, Robert Fico szlovákiai miniszterelnök ellen elkövetett merénylet és a Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen irányuló merényletkísérlet.

Orbán Viktor miniszterelnök Tusványosi beszédében szót ejtett Magyarország és Románia kapcsolatáról, a magyar békemisszióról, arról, hogy ehhez mit szóltak Brüsszelben, de megemlítette Mike Tysont és a Mátrix című filmet is. A kormányfő szerint a lengyelek a legszemforgatóbb politikát csinálják egész Európában, miközben az amerikaiak Lengyelországot akarják megtenni Európa amerikai központjává, ezzel együtt pedig Brüsszelben visszatért a három T, és Magyarország a tiltott kategóriába tartozik.

Orbán Viktor tusványosi beszéde intellektuális kihívást jelent a hazai ellenfeleknek – így értékelték az Indexnek a megkérdezett politikai elemzők a miniszterelnök szombaton, Tusványoson elmondott idei előadását.

Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde után megérkeztek az ellenzéki reakciók is. A DK szerint a nemzeti stratégiáról szóló „hablaty” nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, az MSZP pedig reméli, hogy a kormányfő nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból.

A Momentum szerint a klimatizált kórházak helyett „Trump, Trump és Trump” volt a téma. Magyar Péter szóvá tette, hogy volt egy „elképesztő gúnyos része” a beszédnek.

Kezdetét vette a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén a Tusványos

(Index nyomán Szent Korona Rádió)