Az éj leple alatt csaptak le a Krím-félszigeten található Szaki katonai légibázisra az oroszok – Több ukrán vadászgépet is megsemmisíthettek

A Krím-félszigeten található Szaki katonai légibázist még július 26-án éjszaka érte rakétacsapás. Az első, alacsony felbontású műholdképek alapján akár két Szu-30SzM vadászgép is odaveszhetett a kifutópályákon.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Július 26-án, éjszaka összehangolt rakétacsapást indított az ukrán haderő a Krím-félszigeten található orosz katonai célpontok ellen. Az előzetes beszámolók szerint a támadás nem kerülte el a Szaki légibázist sem, ahol ukrán források szerint egy lőszerraktárat ért találat. A támadás tényét az Astra orosz portál is megerősítette.

Friss műholdképeket osztott meg a KiberBorosno OSINT-csapat a légibázisról. Bár ezek a felvételek jórészt rossz minőségűek, így a pontos megerősítéshez nagyobb felbontású képekre lesz szükség, a csapat állítja:

két szu-30szm harci gép megsemmisült/megsérült a támadás során.

A második képen a teljesen megsemmisült és kiégett gép nyomai láthatóak a kifutón. Az első képen ez bal oldalt látható, míg a kép jobb szegmensében egy Szu-30-as látható, amely közelében üzemanyagszivárgás nyomai láthatóak. Mivel a közelben láthatóak egyéb égésnyomok, a csoport feltételezi, hogy a gép üzemanyagtartályát sérthette meg a közeli robbanás.

Ukrajna legnagyobb harcjárműgyárát érte Iszkander-rakéta találat

Iszkander rakétákkal végzett Oroszország megközelítőleg 50 külföldi zsoldossal Harkov térségében

(Portfolio  nyomán Szent Korona Rádió)