Izrael légicsapásokat hajtott végre Libanonban

A Hezbollah infrastruktúráját vették célbe, Libanon mélységében, nem csak a határ mentén.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az izraeli légierő Libanonban több helyszínen, kiterjedt légicsapásokkal felelt a Hezbollah libanoni síita, kereszténybarát szabadságharcos szervezet szombati, tizenkét halálos áldozatot követelő rakétatámadására.

Az izraeli hadsereg a Hezbollah több célpontjára csapott le, az ország keleti részén fekvő Baalbek településtől nyugatra, Libanon mélyén is, nem csak az izraeli határ szomszédságában, Dél-Libanonban. A célpontok között fegyverraktárak és a szervezet infrastrukturális építményei szerepeltek Csabriha, Bordzs el-Csmali, el-Bika, Kfarkela, Rab-el-Talatín, Hiam és Tair Harfa térségében. Izrael a korábban a vezérkari főnök által ígért súlyos válaszlépéssel még vár. Arról az Amerikából visszatérő Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezetésével összeülő biztonságpolitikai kabinet dönt majd.

Szombaton kora este egy Libanonból kilőtt rakéta csapódott be a Golán-fennsíkon fekvő Madzsdel Samsz nevű drúz falu futballpályájára. Tizenkét, tíz és húsz év közötti gyermek és tizenéves halt meg, megsebesült a helyi ifjúsági meccs 38 résztvevője, játékosok és nézők. Szakértők (?) megállapították, hogy a támadást Falak 1-es, legalább ötven kilogramm robbanóanyagot hordozó, iráni gyártmányú rakétával hajtották végre, amely Libanonban csak a Hezbollah birtokában van. Vélhetően ez lesz a CassusBelli a Hezbollahhal szemben, mert Izrael nem nyugszik.

(Szent Korona Rádió)

Gázai légicsapás: legalább harminc palesztin hunyt el

Ha összecsapna Izraellel a Hezbollah, Irán támogatná a siíta szervezetet

Focipályát ért találat a megszállt Golán-fennsíkon