Obama hivatalosan is Kamala Harrist támogatja

Barack Obama és felesége, Michelle Obama közös nyilatkozatot adott ki, melyben a támogatásukról biztosítják Kamala Harrist, a Demokrata Párt elnökjelöltjét.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Állítólag Obama az egyike volt annak a száz demokrata prominensnek, akit Harris Biden visszalépésének pillanatától kezdve győzködött, hogy támogassa. Obama ekkor még csak Bident méltatta, de nem jelezte, hogy támogatná Harrist.

Aztán az alelnök begyűjtötte a demokrata küldöttek többségének támogatását, így hivatalosan elnökjelöltté vált.

Obamáék így pénteken közölték: nagy várakozással támogatják Harrist, s megfogadták, hogy “mindent megtesznek” a megválasztása érdekében. Hozzátették: egyetértenek Bidennel, hogy “Kamala választása volt az egyik legjobb döntése, amit hozott”.

Emlékeztettek, hogy volt kaliforniai főügyész, szenátor és alelnök, de valójában több van benne, mint az önéletrajza sugallja: “minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy megnyerje ezt a választást”, sőt: “sosem volt még nagyobb a tét, ő viszont mindannyiunknak reményt ad”.

A bejelentést egy szappanoperába illő videóval kísérték, amelyen Harris fogadja Obamáék telefonhívását: “te jó ég” – mondja a videóban az alelnök –, “Michelle, Barack, ez nagyon sokat jelent nekem!”.

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a választástól

 

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)