Felsővezetékes cigányok: gyermekveszélyeztetés és közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény

Felháborító bűntett történt Kecskeméten, amikor egy 32 éves férfi és 15 éves társa rongált és próbált ellopni vasúti berendezéseket, szinte biztos hogy cigányok voltak. A középkorú férfi nemcsak hogy bűnözői tevékenységet folytatott, de még egy fiatalkorút is belerántott a törvényszegésbe, sajnos ez tipikus, ám a hatóság ezt nem is vizsgálja, pedig a gyermek egészséges erkölcsi fejlődésébe két lábbal rúg bele, mikor ilyen cselekménybe viszi bele.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Kecskeméten két férfi vasúti berendezéseket – transzformátorállomást és felsővezetéket – rongált meg, majd megpróbálta elvinni. A MÁV műszerészei tetten érték a tolvajokat, miután a vasút rendszere érzékelte a rongálódást és jelzést küldött a szakembereknek. A helyszínre érkező műszerészek felfedezték a gyanús párost, akik a lebukás pillanatában menekülni kezdtek, hátrahagyva az összegyűjtött holmikat.

A műszerészek azonnal értesítették a hatóságokat és részletes személyleírást adtak a két férfiról. A kecskeméti rendőrök azonnal keresni kezdték őket. Két járőr a helyszínt biztosította, amikor észrevettek egy alakot, aki egy távoli bokorból figyelt. Amikor közeledtek hozzá, a férfi hátat fordított és az ellenkező irányba indult el. Útközben egy másik férfi is csatlakozott hozzá. A rendőrök úgy sejtették, hogy a tolvajok térhettek vissza a helyszínre.

Az egyiküket sikerült elfogni, míg a társa elrohant. Azonban a rendőrök utolérték és előállították a menekülő férfit. A 32 éves férfit és 15 éves társát a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt őrizetbe vették.

Az eset rávilágít arra, hogy egyes bűnözők milyen aljas módon képesek fiatalokat is belehúzni a törvényszegésbe, veszélyeztetve ezzel mind a vasúti közlekedést, mind a fiatalkorúak jövőjét, ezt pedig a hatóság kvázi észre sem veszi…

Valahol felrobbantják, nálunk ellopják – Kábeltolvaj cigányok miatt csúszik egy Szlovákiából Magyarországra irányuló kőolajszállítás

(Szent Korona Rádió)