Németh Zsolt büszkén vállalta, hogy a Patrióták pártcsalád atlantista

A fideszes országgyűlési képviselő kijelentette, hogy az új frakciójukban, a  Patriótákban közös nevező az atlantizmus. Meglepő kijelentés, főleg annak fényében, hogy évek óta közelednek a keleti országokhoz és szavakban rendszeresen elutasítják Ukrajna támogatását – derült ki a Magyar Jelen cikkéből.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Háború és béke – Kül- és biztonságpolitikai korszakváltás határán” – ezzel a címmel tartottak kerekasztal beszélgetést, melyen mások mellett részt vett Németh Zsolt is.. A Külügyi Bizottság fideszes elnöke azzal kezdte a beszélgetést, hogy ma politikusokra lőnek rá, miközben az Európai Parlamentben figyelmen kívül hagyják a korábbi eljárási szabályokat. A Németh Zsolt ebben az időszakban felettébb indokoltnak tartja a kritikai gondolkodást, valamint a kooperáció értékének hangsúlyozását a konfrontációval szemben.

Atlantizmus és biztonságtudatosság

A kormánypárti politikus úgy látja, a kiút megtalálásában segíthet a politikai családok közötti párbeszéd.

Németh Zsolt kijelentette, a Patrióták pártcsaládjának alapítói között – amelynek a Fidesz is tagja, és a harmadik legerősebb frakció az Európai Parlamentben – közös nevező az atlantizmus és a biztonságtudatosság.

A politikus azt is hangsúlyozta, a béketörekvéseknek ki kell törniük az oroszbérencség vádjából és kordonjából. „Amikor békéről beszélünk, nem kapitulációra akarjuk rávenni Ukrajnát” – tette világossá a politikus, úgy vélekedve, hogy az ukránoknak nem dolgozik az idő, számukra az európai, demokratikus és szuverén jövő akkor lesz lehetséges, ha a lehető legrövidebb időn belül sikerül elérni a tűzszünetet.

Ingázni Amerika és Kína között

A globális erőviszonyokkal kapcsolatban arra mutatott rá Németh Zsolt, hogy a globális multipolaritás még odébb van, alapvetően kínai–amerikai bipolaritás látható. „Nyilvánvaló, hogy nem érdekünk a blokkosodás, ugyanakkor fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a blokkosodás csak az egyik folyamat, a másik, hogy egyre intenzívebb a kínai–amerikai egymásrautaltság és együttműködés” – húzta alá a Külügyi Bizottság elnöke, jelezve, meg kell találni a pillanatot, amikor akár az amerikai, akár a kínai viszonylatból a legtöbbet tudják kihozni.

Ekkora csicskák lennénk? A belgák elzavarták a zsidókat, nálunk játsszák a meccsüket

Jön az antiszemitizmus elleni stratégia

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)