Iszkander rakétákkal végzett Oroszország megközelítőleg 50 külföldi zsoldossal Harkov térségében

 Az orosz hadsereg a nyugati országokból érkező kiképzők és zsoldosok ideiglenes telepítési pontjára csapott le Harkiv térségében – közölte a védelmi minisztérium.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„A csapás következtében mintegy 50 külföldi kiképző megsemmisült”– hangsúlyozta a minisztérium.

A csapást az Iszkander-M rakétarendszer hajtotta végre, amelyet ideiglenesen Derkacsi faluban telepítettek.

Emellett a védelmi minisztérium közzétett egy videót a csapásról. A külföldi harcosok aktívan részt vesznek a harcokban az ukrán fegyveres erők oldalán, a média folyamatosan súlyos veszteségekről számol be az ilyen „szerencsekatonák” soraiban – írja a RIA Novosztyi.

Az orosz védelmi minisztérium már beszámolt az USA-ból, az Egyesült Királyságból, Grúziából és más országokból érkező zsoldosok likvidálásáról, és rendszeresen beszámol azoknak a helyeknek a megsemmisítéséről, ahol a Kijev oldalán harcoló külföldiek gyülekeztek. A minisztérium emellett többször óva intette a külföldi állampolgárokat, és hangsúlyozta, hogy a zsoldosok a nemzetközi humanitárius jog szerint nem számítanak harcosnak, és nem jogosultak hadifogoly-státuszra.

Az ügynökség szerint több mint 13 ezer külföldi zsoldos érkezett a szomszédos országba, hogy a kijevi rezsim oldalán harcoljon a különleges művelet során. Ez idő alatt mintegy hatezer fegyverest számoltak fel.

Két amerikai B-52-es stratégiai bombázót fogott el az orosz légierő

Ukrajna hiányt szenved a kis hatótávolságú légvédelmi rakétákból

( Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)