Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a választástól

Vasárnap az X-en közzétett közleményében jelentette be Joe Biden amerikai demens elnök, hogy visszalép a jelöltségtől, nem indul az elnökválasztáson. Ebben azt írta, hogy az szolgálja leginkább a Demokrata Párt és az Egyesült Államok érdekeit, ha visszalép. Ezután kizárólag arra kíván koncentrálni, hogy teljesítse elnöki kötelességeit a hátralévő időben. Azt ígérte, hogy a nemzethez intézett beszédében később további részleteket fog elárulni döntésével kapcsolatban. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Életem legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy az önök elnökeként szolgálhattam. És bár az volt a szándékom, hogy újraválasztásra pályázzak, úgy vélem, a pártom és az ország érdeke az, hogy visszalépjek, és kizárólag arra összpontosítsak, hogy elnöki feladataimat teljesítsem a ciklusom hátralévő részében. Még a héten részletesebben fogok beszélni a Nemzetnek a döntésemről.

– írta Biden az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

 

A visszalépésre lehetett számítani, miután Biden és Trump vitája óta egyre erősödtek azok a hangok, hogy a demokratáknak egy új jelöltet kellene felépíteniük, ugyanis előtte sem volt Biden mindig magánál, de a vitán is súlyosan leszerepelt. Biden visszalépését több mint 30 demokrata politikus sürgette nyilvánosan, sajtóértesülések szerint pedig Nancy Pelosi korábbi házelnök, utódja, a demokraták képviselőházi vezetője, Hakeem Jeffries és Chuck Schumer, a párt szenátusi első embere is jelezte az amerikai elnöknek, hogy nem hisznek novemberi győzelmében.

Múlt héten már érkeztek hírek azzal kapcsolatban, hogy a regnáló elnök a hétvégén fogja meghozni döntését.

Kevesebb mint négy hónap van hátra a választásokig, így nagy kérdés, hogy a demokratáknak mennyi sikerül jól felépíteniük egy új jelöltet.

Dugin: Trump kontra a globalisták államcsíny kísérlete

Dugin elemzése Bidenről és Trumpról: az amerikai választások a világ sorsát döntik el

Bidennél teljesen elmentek otthonról: nigger nőnek nevezte magát

Zelenszkij reagált Biden nyelvbotlására

Hiába szerepelt le a vitán, Biden kitart a jelöltsége mellett

( Porfolio nyomán Szent Korona Rádió)