Nem jelent meg a tárgyalásán a pedofil edző, hogy tovább húzza az időt szabadlábon

Bár remegve várták az áldozatok, hogy végre, két évvel a feljelentés után elkezdődjön az újpesti jiu-jitsu edző, F. Márton büntetőpere, ők pedig lezárhassanak az életükben egy fejezetet, a férfi fejfájásra hivatkozva egyszerűen nem jelent meg a tárgyaláson- írja a Pesti Srácok. Mi viszont a nevét is újraközöljük: Fekete Mártonról van szó.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Akta Fekete Mártonnal ellentétben ott volt a tárgyalóteremben, sőt utána új lakóhelyén, Szurdokpüspökiben is felkeresték a pedofil bűnözőt. A rövidnek szánt túrájuk nem várt, elképesztő információkat hozott. Oknyomozó riportműsoruk legújabb epizódjában utcabeliek, szomszédok mesélnek arról, mennyire gátlástalanul térképezte fel az edző új otthonát, újabb tanítványok, masszírozandó kamasz fiúk és édesanyák után úgy, hogy már javában zajlott ellene a nyomozás.

Számít-e vajon mindez, vagy létezik, hogy 2 év 6 hónap börtönbüntetéssel megússza valaki, hogy két évtizeden át molesztálta a rábízott tinédzsereket, tette tönkre az életüket? A IV-XV. Kerületi Ügyészség indítványa ugyanis ez, legalább is beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetén.

Az Akta felidézi az első, érdemben meg nem tartott tárgyalást megelőző áldozatok melletti társadalmi kiállást, melyet a Pesti Srácok gyermekvédelemmel foglalkozó újságírói szerveztek. Kollégák, szakemberek egyetértettek és durvábbnál durvább történetekkel indokolták, miért elengedhetetlen, hogy a törvényhozók felemeljék az úgynevezett beleegyezési korhatárt.

Az ajtó mögött: a bűn és az igazság egy karnyújtásnyira – Dokumentumfilm az újpesti pedofil edzőről

Elképesztő! 9 hónap kellett ahhoz, hogy vádlott legyen a pedofil karateedzőből

( Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)