Az EU betiltana gyógynövényeket, mint a kurkuma, a ginzeng, az aloe vera és egyebek

Az Élelmiszerbiztonsági Ügynökségek vezetősége és jól fizetett szakértői összeállítottak egy listát, azokról az anyagokról, amelyek étrendkiegészítőkben való felhasználását szerintük a lakosság egészségének védelme érdekében korlátozni, vagy egyenesen teljesen betiltani szükséges. A listát olvasva nagyrészt ősidők óta használt, kimondottan hatékony gyógynövények szerepelnek – adta hírül a napmintnap.hu, majd szemlézte a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Sokan vádolják azzal az Európai Uniót, hogy törvényeik és szabályozásaik jelentős része lobbisták nyomására születik. Ezen lobbik egyik legerősebbje pedig a gyógyszerlobbi, mely régóta folytat hadjáratot a természetes (gyakran mellékhatásoktól mentes) gyógykészítmények ellen. Természetesen nem állíthatjuk biztosra, hogy ezúttal is ez történt. Az mindenesetre furcsa, hogy az EU-ban az energiaitalok és egyéb, valóban káros anyagok (rákkeltő permetezőszerek, méheket gyilkoló rovarírtók, GMO-s termékek stb.) helyett olyanok kerülnek tiltólistára, mint a világ egyik legjobb természetes véralvadásgátlója, a kumarin. A felsorolásban szerepel még a hasonlóan csengő kurkumin is. A kurkuma sokak által ismert hatóanyagát például nevetségesen alacsony 3mg/kg értékben maximalizálnák, ami azt jelenti, hogy egy 60kg tömegű embernél 180mg-os napi korlátot határoznának meg.

A „szakértők” ezeken az ismertebb növényeken felül többek között korlátoznák:

  • az aloe verát,
  • a gingko bilobát,
  • a teafát és annak az illóolaját,
  • a máriatövist,
  • a sokak által kedvelt és használt ginzenget is.

Nem mellesleg a természetes hatóanyagok egy része a Covid-járvány alatt is hatásos szernek bizonyult. Jóval hatásosabbnak, mint az agyonsztárolt mRNS vakcinák, melyeknek mellékhatásait sokan a mai napig nyögik.

Az intézkedés egyelőre még csak ajánlás a szakemberek részéről, de már az is aggasztó, hogy ilyen egyáltalán felmerülhet.

(Magyar Jelen)

Úton a rabszolgaság felé: a konyhakertek betiltását követeli a Világgazdasági Fórum

Hatalmas veszélyt jelent a magyar gazdák számára az aszály