Újabb késes támadás Franciaországban – a kongói migráns egy katonát szúrt le

Alig két héttel az olimpiai játékok előtt Franciaországban a legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben. Egy férfi most késsel támadt a Sentinelle hadművelet egyik katonájára. A pszichésen beteg kongói támadót letartóztatták.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A párizsi Gare d’Est pályaudvaron egy bevándorló hátterű férfi megkéselt egy, az olimpia biztonságáért felelős terrorelhárító katonát. A katona, aki a Sentinelle terrorellenes egység járőre volt, nincs életveszélyben – jelentette be Gérald Darmanin francia belügyminiszter hétfő este.

A támadót letartóztatták. Mint arról a BFMTV csatorna beszámolt, a katona a vállán sérült meg.

A magát katolikusnak mondó férfi már ismert a rendőrség előtt.

“Letartóztatták egy fiatalember meggyilkolásáért a Châtelet-Les-Halles RER-állomáson 2018 januárjában, végül mentális állapota miatt felelőtlennek nyilvánították”

– áll a korábbi közleményben. Tehát a férfi köztudottan pszichiátriai zavarokban szenved. Akkor mégsem az iszlámmal van gond a migránsokkal kapcsolatban? Valójában azzal van gond, hogy néger vagy arab a bevándorló!

A Kongóból származó férfi állítólag azért támadt a katonára, hogy bosszút álljon a francia katonáknak a hazájában való bevetése miatt.

A párizsi olimpiai játékok július 26-án kezdődnek, Franciaországban jelenleg a legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben. A Sentinelle katonái támadófegyverekkel felfegyverkezve, csoportokban közlekednek Párizsban és más helyeken, hogy védekezzenek a terrorizmus és más fenyegetések ellen.

Az olimpiai játékok előtt a rendőrség és a hadsereg jelentősen megnövelte jelenlétét a francia fővárosban. A rendőröket és a fegyveres erőket a városközponton kívül is bevetik.

A párizsi pályaudvarokon nem ritkák a késeléses támadások, de általában nem terrorista jellegűek. Legutóbb február elején egy mentálisan zavart férfi sebesített meg három embert késsel a Gare de Lyon pályaudvaron.

Sébastien Lecornu védelmi miniszter együttérzését fejezte ki a megkéselt katonával.

“Támogatás és elismerés a fegyveres erőinknek, amelyek minden eddiginél többet tesznek a francia nép biztonságának védelméért”

– írta a miniszter az X-en.

Ismét késsel támadt egy migráns a német rendőrökre

Egy afgán migráns megölt egy embert, majd fociszurkolókra támadt Németországban

Egy holland migránsközpontban annyi a késes támadás, hogy állandó rendőri jelenlétet igényelnének

(Euronews.com és Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)