Német szólásszabadság: betiltottak egy hazafias havilapot

A libsik által szélsőjobboldalinak tartott Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein tartottak házkutatást, összesen négy tartományban. A folyóiratot betiltotta a belügyminisztérium – adta hírül a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A minisztérium közleménye szerint házkutatást tartott a magazin ingatlanjain, vezető személyiségeinek, vezetőségének és vezető részvényeseinek otthonában Brandenburgban, Hessenben, Szászországban és Szász-Anhaltban. A hatósági fellépés célja vagyontárgyak és egyéb bizonyítékok lefoglalása volt. Az intézkedést Nancy Faeser belügyminiszter azzal indokolta: Ez a kiadvány kimondhatatlan módon gyűlöletet szít a zsidók, a migrációs múlttal rendelkező emberek és a parlamenti demokráciánk ellen.

Hozzátette: a betiltás azt mutatja, hogy mi is fellépünk azokkal az értelmiségi gyújtogatókkal szemben, akik a menekültek és migránsok elleni gyűlölet és erőszak légkörét szítják, és le akarják győzni demokratikus államunkat. A döntés, amely a Compact leányvállalatára, a Conspect Filmre is vonatkozik, megtiltja a korábbi tevékenységek folytatását. Németország belügyi hírszerző szolgálata, az Alkotmányvédelmi Hivatal már 2022-ben “antidemokratikus” álláspontokat terjesztő multimédiás orgánumnak minősítette a Jürgen Elsässer főszerkesztő által vezetett kiadványt. Thomas Haldenwang, a hivatal elnöke korábban egy interjúban kifejtette: az úgynevezett “új jobboldal” törekvései arra irányulnak, hogy ideológiájukat a társadalom középpontjába helyezzék, céljuk, hogy “újra kimondhatóvá tegyék azt, ami korábban kimondhatatlan volt”.

A betiltott kiadvány vezető személyiségei kapcsolatot tartanak fenn az új jobboldal jelentős szereplőivel. A Compact online áruházában például egyebek mellett egy érmét kínálnak Björn Höcke, az Alternatíva Németországért (AfD) egyik politikusának arcképével, akit a közelmúltban ismét elítéltek és pénzbírsággal sújtottak, amiért azt mondta, mindent megtenne a hazájáért (az MTI szerint ez “tiltott náci jelszó”). “A havonta 40 ezer példányban megjelenő és a közösségi médiában széleskörűen jelen lévő lap olyan társadalomképet terjeszt, amely bizonyos etnikai csoportokat másodrendű állampolgárként igyekszik beállítani, és a marginalizáció légkörét teremti meg” – közölte a német belügyi tárca, amely a német “extremista jobboldal fő szócsövének” nevezte a kiadványt.

Véleménydiktatúra: Németországban ellenőrzés alá vonhatják az AfD támogatók bankszámláit

Ünnepelnek a pedofilok: Dekriminalizálta Németország a gyermekpornó birtoklását

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)