Köszönjük liberalizmus: rohamosan emelkedik a nemibetegek száma

Magyarországon 2023-ban jelentősen megnőtt a szifiliszes és gonorrhoeás betegek száma. A liberális szexuális szabadosság ide vezetett: egy év alatt 151-gyel több szifiliszes és kétezerrel több gonorrhoeás esetet regisztráltak. Az esetszámok emelkedése különösen a fiatal felnőttek esetében tapasztalható, ami azt mutatja, hogy a családalapítás előtt állókra jellemzőbb ez a kicsapongó szexualitás, ami a liberalizmusnak az egyik rákfenéje. Az adatokból ugyanakkor az is látszik, ami még megdöbbentőbb, hogy az 50 év feletti korosztályban is van növekedés, ami azt jelezheti, hogy az elvált idősebb generációban is egyre gyakoribb a fűvel-fával összefekvés.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Magyarországon 2023-ban 151-gyel több szifiliszes beteget regisztráltak, az azt megelőző évben, 2019-hez képest pedig 430-cal nőtt számuk. Gonorrhoeával is egyre többen küzdenek, egy év alatt kétezerrel emelkedett az ilyen esetek száma” – mondta Várkonyi Viktória az InfoRádióban.

Tavaly 15 veleszületett szifiliszest is találtak, ami a bőr- és nemigyógyász szakorvos szerint járványügyi szempontból intő jel.

A Magyar STI Társaság tiszteletbeli elnöke magyarázatként hozzáfűzte: a kismamák vagy nem lettek kiszűrve, vagy a várandósság alatt kapták el a fertőzést. Az említett nemi betegségek esetszáma a fiatal felnőttek és az 50 év felettiek körében nő.

Arra is kitért, hogy mindig több a kezelésbe vett férfiak száma, mivel náluk hamarabb okoz tüneteket a betegség, illetve gyakoribb a partnerváltás, bár a szakember szerint ez az utóbbi időben már a nőkre is egyre inkább jellemző. A betegek számának növekedése, meglátása szerint, jelzi a népesség szexuális szokásait.

Mint megjegyezte, többségében nem véletlen fertőzésről van szó, de persze vannak olyanok, akik akaratuk ellenére fertőződtek meg partnerüktől. A szifiliszes esetszám meghaladja a HIV-fertőzés megjelenése előtti időszakét.

Az Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet nyugalmazott igazgatóhelyettese szerint ez azt jelenti, hogy az emberek nem félnek a szexuális úton terjedő betegségektől, miközben ezek megfelelő védekezéssel kivédhetők lennének.

Alapjog-ellenes az “érzékenyítés” – Az Egyetemi Ellenállás várja a jogesetekről szóló bejelentéseket

(Index nyomán Szent Korona Rádió)