Izrael regionális háborút robbanthat ki, ha megkezdi a libanoni offenzívát

Abdalláh Buhabib, Libanon megbízott külügyminisztere figyelmeztetett, hogy a dél-libanoni helyzet eszkalálódása veszélyes következményekkel járhat. Szerinte mindkét félnek törekednie kell a békés megoldás keresésére.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Abdalláh Buhabib figyelmeztette a zsidó terrorállamot: ha megtámadja Libanont, az nem csak a két országot érintené. Szerinte ugyanis abba a környező államok is beavatkoznának, a konfliktus pedig regionális háborúvá szélesedne.

A miniszter szerint a libanoni kormány arra törekszik, hogy helyreálljon a stabilitás Izrael határainál, és elkötelezett a meglévő határviták tárgyalások útján történő rendezése mellett.

“Egymás legyilkolása nem a legjobb megoldás, nem fogja biztosítani a biztonságot. Párbeszédre és nyugalomra van szükség”

– hangsúlyozta.

Abdalláh Buhabib elmondta: a nemzetközi közvetítők folytatják a diplomáciai erőfeszítéseket annak érdekében, hogy csökkentsék a katonai feszültséget a libanoni–izraeli határon.

Izrael bármit megtehet? 

Kérdés persze, hogy az izraelieket mennyire érdekli a figyelmeztetés, hiszen az USA jelenleg is teljes mellszélességgel mellettük áll, ha pedig Donald Trump győz, akkor gyakorlatilag bármit megtehetnek, a legkisebb kritikára sem számíthatnak az Egyesült Államok részéről.

A republikánusok elnökjelöltje korábban például az arab – zsidó konfliktus kapcsán arról beszélt:

“ezt a konfliktust nem egyenlő felek vívják. Ez egy harc a civilizáció és a barbarizmus között, a tisztesség és a romlottság között, a jó és a gonosz között.”

Illetve megígérte, amennyiben megválasztják őt, az Egyesült Államok „bosszút áll a Hamászon” (már a kifejezés is érdekes, hiszen a Hamász nem tett semmit, amivel kiérdemelte volna az USA jogos bosszúját). Ezek fényében nem is lehet kérdés, ha Izrael egyre arcátlanabb csapásaival regionális háborút provokál ki, csak úgy, mint a történelme során eddig mindig, ezúttal is számíthatnak az amerikaiak feltétlen támogatására. Az USA mindig kész fiait elküldeni, idegen érdekekért meghalni.

Egyiptom és Libanon határán is felsorakozott az izraeli hadsereg

Totális megsemmisítés? – Izrael felszólította a gázaiakat, hogy haladéktalanul hagyják el a települést

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)