Szlovéniában indoktrinálhatja az LMBTQP-lobbi az iskolásokat

A szlovén parlament hallani sem akar arról, hogy a gyermekeket megvédjék az iskolákban az LMBTQP-lobbitól. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Elutasította a szlovén parlament szerdán a Janez Jansa korábbi miniszterelnök vezette jobboldali ellenzéki Szlovén Demokrata Pártnak (SDS) a büntető törvénykönyv módosítására irányuló javaslatát, amely megtiltotta volna az iskolákban a nemi identitással (gender) kapcsolatos oktatást – közölte a helyi sajtó.

A törvénymódosítás mellett a 90 tagú nemzetgyűlés jelen lévő képviselői közül 27-en szavaztak, és 47-en ellenezték. A javaslatot a kormány sem támogatta.

Az SDS annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a kiskorúakat nem lenne szabad kitenni olyan tartalmaknak, amelyek „a születéskori nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nemváltoztatást vagy a homoszexualitást népszerűsítik vagy ábrázolják”.

A párt úgy vélte: meg kell állítani azokat az aktivistákat, akik bemennek az iskolákba, és „nemi ideológiát” terjesztenek, különösen hogy a szülők tehetetlenek velük szemben.

Az ellenzéki konzervatív Új Szlovénia (NSi) szintén elítélte, hogy a gyerekek a szülők beleegyezése nélkül alternatív nemi ideológiákkal találkozzanak.

A hárompárti baloldali koalíciós kormány rámutatott: az ügyészségi tanács diszkriminatívnak ítélte a törvényjavaslatot, továbbá felhívta a figyelmet a szakértői érvek hiányára, ami miatt nem tudott állást foglalni.

A Szociáldemokraták (SD) szerint a homoszexualitás és a transzszexualitás sem Szlovéniában, sem más demokráciákban nem számít bűncselekménynek.

A Baloldal (Levica) „a gyűlölet és az intolerancia törvényének elfogadtatására irányuló kísérletnek” nevezte a tervezetet.

A Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) eközben azzal vádolta az SDS-t, hogy folyamatosan akadályozza a nemzetgyűlés munkáját azzal, hogy olyan törvénytervezeteket terjeszt be, amelyekről tudja, hogy nem fogják elfogadni.

Három negatív eredménnyel záródó népszavazás ellenére legalizálta Szlovénia az azonos neműek házasságát

(Elemi nyomán Szent Korona Rádió)