Biden úgy bizonyítja szellemi frissességét, hogy Putyinnak nevezi Zelenszkijt

Hatalmas bakik a szenilis bábtól. Pont akkor, amikor azt bizonygatják, hogy épelméjű és ideális jelölt… Először Zelenszkijt Putyinozta le, majd Kamala Harrist keverte össze Trumppal. Van baj a toronyban.

Joe Biden véletlenül Putyin elnökként mutatta be Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, és ezzel olyan baklövést követett el, amely tovább növeli a szellemi frissességével kapcsolatos aggodalmakat. Ezek már azzal fenyegetnek, hogy az elnökválasztási kampányát is meghiúsítják.

Biden a washingtoni NATO-csúcstalálkozó utolsó napján, a Zelenszkijjel közös aláírási ceremónián bakizott, mindössze egy órával az amerikai elnök ritkaságszámba menő sajtótájékoztatója előtt, amelyen majd szabadon lehet kérdezni tőle bármit. Ezzel az a cél, hogy bizonyítsa, alkalmas a kampányolásra és Trump legyőzésére, amit egyre többen kétségbe vonnak.

Biden a nyitóbeszédét befejezve a következő szavakkal adta át a szót: „Most átadom a szót Ukrajna elnökének, akinek a bátorsága éppúgy megvan, mint az elszántsága.” Majd ünnepélyesen hozzátette:

„Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr!” És elindult a helyére.

Majd amikor felismerte a hibát, visszalépett a mikrofonhoz, és így próbált javítani:

„Putyin elnök úr? Meg fogjuk verni Putyin elnököt. Zelenszkij elnök úr. Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzem Putyint. Van miért aggódnunk miatta. De mindegy is, elnök úr!”

„Én jobb vagyok” – reagált gyorsan és mosolyogva Zelenszkij, és kezet rázott Bidennel. „Nem is kicsit jobb” – kapta el a mentőövet lelkesen Biden.

A Guardian szerint a megjegyzés jól hallható sóhajtásokat váltott ki a teremben, ahol a két elnököt tanácsadók tucatjai kísérték, és a sajtóközpontban, ahol újságírók százai követték a beszédet élőben, egy belső televíziós közvetítésen keresztül. És még csak akkor jött a sajtótájékoztató, ahol összekeverte Kamala Harrist, a regnáló kormány alelnökét és ellenfelét, a republikánus Donald Trumpot.

Nem választottam volna Trump alelnököt alelnöknek, ha úgy gondolnám, hogy nem alkalmas az elnöki posztra

– fogalmazott Joe Biden, majd anélkül, hogy kijavította volna magát, folytatta a választ egy újságírói kérdésre.

(444, Index nyomán Szent Korona Rádió)

Bidennél teljesen elmentek otthonról: nigger nőnek nevezte magát

A The New York Times a vén szenilis vénember visszalépését kéri