Karácsony autóellenes politikája folytatódik: telerakják trafipaxszal a fővárost

A következő hetekben megkezdik éles működésüket a főpolgármester által korábban ígért, fix traffipaxok Budapesten. Kiderült az is, hogy hol lesznek a kamerák.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hamarosan élesben fognak működni a főváros új, modern sebességmérő kamerái, a telepítésüket haladéktalanul megkezdték – jelentette be a Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Egy korábbi bejegyzésében arról írt a főpolgármester, hogy az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében

az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 olyan, modernebb berendezés telepítésére került sor, amik összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni.

Az új, fix traffipaxok helyszíneit a rendőrséggel egyeztetve választották ki, figyelembe véve a balesetveszélyt és a rendelkezésre álló infrastruktúra (konzol, áramellátás, optikai kábel) adottságait. A helyszínek listáját is közzétették:

A sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság – egy új hitelesítő eszköz beszerzése után – hitelesítette, így azok jelenleg próbaüzemben működnek a rendőrségi KAFIR-rendszerben. Karácsony hozzátette, a sikeres tesztüzem és a kamerákat jelző közúti táblák kihelyezése után a következő hetekben arra is sor kerül, hogy a rendőrség éles üzemben bírságolja a szabálytalankodókat. A bírságokból származó bevétel a rendőrséghez kerül, ugyanakkor az üzemeltetés költségei a Fővárosi Önkormányzatot terhelik.

Arra is kitért a főpolgármester, hogy a tavalyi év folyamán próbaként a Váci úton, a Duna Plaza mellett a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált kamerák kiváltása megtörtént.

A sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából igen jelentős szerepet játszanak, azonban sajnálatos módon a tegnapi, az Árpád hídon bekövetkezett balesetet a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta. Az ilyen rendkívüli esetekben a sebességmérő kamerák sem nyújtanak védelmet

– jegyezte meg Karácsony, utalva az Árpád hídon szerda késő este történt halálos balesetre, aminek részleteiről itt számoltunk be.

Karácsony örökre lezárná a főváros egyik fő ütőerét

Az autósok üldözése nem jófejség, hanem színtiszta liberalizmus

(Vezess nyomán Szent Korona Rádió)