Zelenszkij nem akar békét – Nem fogadta el Orbán tűzszüneti javaslatát

Orbán nemrég Kijevbe látogatott, hogy tárgyaljon Volodimir Zelenszkij, ukrán elnökkel. Javasolta neki, hogy fontolja meg a tűzszünetet, de Zelenszkijt nem hatotta meg.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A lap szerint Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője elmondta, hogy a kijevi találkozón Orbán Viktor „lehetőséget kapott arra, hogy kifejezze gondolatait”.

Ukrajna elnöke meghallgatta, de válaszul kifejtette Ukrajna álláspontját – amely világos, érthető és jól ismert – tette hozzá Zsovka.

A The Kyiv Independent e ponton emlékeztetett arra, hogy az ukrán vezetés korábban elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak Oroszországnak segítene abban, hogy átcsoportosítsák erőiket. Ezzel szemben az ukrán vezetés a saját békeformulája mentén akar tárgyalni a fegyvernyugvásról, amelyet a júniusi svájci békekonferencián is megvitattak.

Eközben a fideszes propaganda:

Az Azov-főnök szerint szó sem lehet békéről

Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda 12. Azov Különleges Erők Ezredének vezérkari főnöke az X-en tette közzé gondolatait, melyek szerint lehetetlen tárgyalni Oroszországgal a háború befejezéséről, írja a Mandiner.

Bohdan Krotevics azt is állítja, hogy egy béketerv szerinti mostani tűzszünet csak azt jelenti, hogy a háborút a jövő generációira hagyják.

– Nincs béke győzelem nélkül! A győzelem nem más, mint az, hogy egyetlen orosz katona sincs Ukrajna területén. Nem hagyjuk ezt a háborút az utódainkra, és ti sem fogjátok, mert ha megpróbáljátok, annak nem lesz jó vége – fenyegetőzött Bohdan Krotevics.

Mi történik az Orbán-Zelenszkij csúcson?

Kijevbe utazott Orbán Viktor, hogy tárgyaljon Zelenszkijjel

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)