Önálló életre kelt az Apple Pay, volt, akitől több mint félmillió forintot vontak le

Hiba csúszott a rendszerbe, az Apple Pay váratlanul és teljesen indokolatlanul több tranzakciót is végrehajtott az ügyfelek kárára. Úgy tűnik, hogy a levonásokról az Apple tehet. A probléma szinte az összes bankot érinti. Az OTP felvette a kapcsolatot az Apple-lel. AZ index egyik olvasójától 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, a bankja tiltotta a kártyáját.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Volt olyan magyar felhasználó, akitől kétszer 990, majd még egyszer 1990 forintot vett le a rendszer. Egy másiknak egyszer 2390, majd 2990 forinttal terhelték a bankkártyáját.

Az Index egy olvasója értesítette az esetről az OTP-t, ahol azt a választ kapta, hogy „százával hívják őket”, és a bank tájékoztatása szerint az Apple-nél történt probléma.

Reagált az OTP

Az OTP Bank az Index megkeresésére az alábbi választ küldte: „Információink szerint több bankkártya-kibocsátó kártyáival több banknál tömeges, indokolatlan terhelések történtek. Szakembereink a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtették”.

Az Apple-lel is felvették a kapcsolatot

Majd levelük végén kiemelték, hogy jelenleg is folyik a helyzet monitorozása, elemzése. „Egyelőre bővebb információt nem szeretnénk adni”.

Egy másik pénzintézet magas rangú banktisztviselője az Indexnek azt mondta, hogy jelenleg nagy erőkkel vizsgálják a probléma mértékét. Ők is számos bejelentést kaptak.

Húsz perc alatt 80 000 forintot vontak le

A károsult magyar felhasználók az alábbiakról számoltak be a hírportálnak:

  • az Erste-ügyfelek is jelezték a problémát, a pénzintézet azt válaszolta, hogy már több jelzést kaptak az ügyfeleiktől;
  • volt olyan, akitől szerda este 5490 forintot vont le az Apple.
  • Egy másik olvasónk azt jelezte, összesen négy tranzakció sikeres volt (nagyjából 12 ezer forint értékben) és kettő sikertelen, miután csökkentette a kártyáján a limitet. A bankja neki azt javasolta, hogy ideiglenes tiltsa le a kártyáját.
  • Egyik olvasótól 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, a bankja tiltotta a kártyáját.

Egyre drágább bankolni, a készpénzfelvétel évi 100 ezer forintba kerül

Életveszélyes az Apple új csodaeszköze, de ez persze senkit sem érdekel

(Index nyomán Szent Korona Rádió)