Kiadhatják Magyarországnak az antifa-ügy transznemű vádlottját

Már a mai napon kiadhatják Magyarországnak a Simeon Trux “Maja” névre hallgató “nem bináris” antifa terroristát, aki részt vehetett a tavaly februári, Budapesten elkövetett támadásokban. A 23 éves terrorista ügyvédje fellebbezett a szövetségi alkotmánybíróságon a döntés ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A berlini fellebbviteli bíróság jóváhagyta a szélsőbaloldali aktivista kiadatását Magyarországnak. Maját 2023 decemberében tartóztatták le Berlinben. A magát nembinárisnak valló férfit azóta a drezdai börtönben tartják fogva.

Azzal vádolják, hogy részt vett a jobboldaliak elleni támadásokban Budapesten 2023 februárjában, a “Becsület napja” elnevezésű jobboldali megemlékezéskor.

A nembináris nő ügyvédje fellebbez

Az mdr.de információi szerint a kiadatásra már ma sor kerülhet. A fogvatartottat a kora reggeli órákban tájékoztatta ügyvédje az ügy állásáról. Egyelőre nem tudni, hogy “Maja”, azaz Simeon nem sokkal később felszállhatott-e egy Magyarországra tartó repülőgépre – írja az MDR családtagokra hivatkozva. Sven Richwin, a vádlott ügyvédje úgy látja, hogy az események igencsak felgyorsultak. A fellebbviteli bíróság tegnap késő délután a kiadatást elfogadhatónak nyilvánította.

Richwin ezt most a szövetségi alkotmánybíróságon folyó gyorsított eljárással próbálja megakadályozni. Amennyiben valóban kiadják Magyarországnak a támadásban való részvétellel gyanúsítható Simeon Truxot, úgy ő lesz az első elkövető, akit külföldön fogtak el és megtörténik a kiadatása.

Több gyanúsított szabadult már

Emlékezetes, hogy Olaszországban már tavasszal szabadon engedték az ügy olasz gyanúsítottját. Ilaria Salis pedig előbb háziőrizetbe kerülhetett a magyar bíróság döntése nyomán, majd onnan is szabadon távozhatott, miután egy szélsőbaloldali olasz párt színeiben bekerült az Európai Parlamentbe. Az ügyben eddig egy ítélet született, Tobias Edelhoff akár néhány héten belül szabadulhat is.

Hazaért az antifa terrorista, sajnos épségben

A Hammerbande újabb tagját tartóztatták le

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)