Hiába vonták vissza a kiadatást, már úton volt Magyarországra az antifa terrorista

A szövetségi alkotmánybíróság megtiltotta egy 23 éves szélsőbalos terrorista kiadatását Magyarországnak – a döntés azonban túl későn született.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A magát “nem binárisnak” valló antifasisztát a radikális balos körökben csak “Maja” néven ismerik. Hogy eme becenevét megtartja-e a magyarországi börtönök “sokszínű” elítéltjei között, az egyelőre kérdéses, az viszont biztos, a német bíróság késlekedésének köszönhetően megtörtént a magyarverő fiatal kiadatása, aki már nem olyan bátor, mint mikor több tucat társával, maszkban, állig felfegyverkezve kellett ártatlan járókelőket vernie Budapest utcáin.

Elkéstek

Ahogy portálunk megírta, már a mai napon kiadhatják Magyarországnak  Simeon Trux “Maja” antifa aktivistát, aki részt vehetett a tavaly februári, Budapesten elkövetett támadásokban. A németek (nem meglepő módon) nem akarták kiadni az antifasiszta terroristát Magyarországnak, ám egy malőr miatt a kiadatásra mégis sor került. A berlini főügyészség ugyanis pénteken délelőtt 10 órakor átadta a kért személyt a magyar hatóságoknak, akinek kiadatását a németországi bírák 10:50-kor tiltották meg. Vagyis 50 perccel elkéstek.

Noha mind az antifa ügyvédje, mind a baloldali bírák háborognak, a berlini fellebbviteli bíróság szerint a kiadatási eljárás megfelel az európai elfogatóparancsra vonatkozó eljárásoknak. Így a fellebbviteli bíróság a kiadatást “elfogadhatónak” nyilvánította.

A szövetségi alkotmánybíróság most határozatával utasította a berlini főügyészséget, hogy “akadályozza meg a kérelmezőnek a magyar hatóságoknak való átadását, és érje el a Németországba való visszatérését”.

Kiadhatják Magyarországnak az antifa-ügy transznemű vádlottját

Hazaért az antifa terrorista, sajnos épségben

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)