“Védd meg Európát!” – molinóval üzentek az osztrák szurkolók, a sokszínű sportszövetségnek nem tetszett

Ausztria és Lengyelország játszott múlt pénteken az Európa-bajnoki mérkőzésen, ahol a szurkolók kinyilvánították véleményüket a futball világban is jelentősen tapasztalható migráció ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) elítélte, hogy a pénteki, Lengyelország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen “politikai témájú” transzparensek kerültek a lelátóra.

“Az Osztrák Labdarúgó Szövetség nagyon aggódik amiatt, hogy egy ilyen transzparens a szigorú ellenőrzések ellenére bejutott a stadionba. A válogatott és a szövetség egyértelműen kiáll a tolerancia, a sokszínűség és az integráció mellett társadalmunk minden területén”

– áll a szövetség szombati közleményében.

A Laola1 nevű honlap beszámolója és az X-en közzétett bejegyzés szerint a berlini Olimpiai Stadionban nem sokkal az Ausztria Lengyelország ellen 3-1-re megnyert mérkőzés vége előtt egy “Védjétek meg Európát” feliratú transzparenst tartottak fel.

Ez a hírhedt szlogenje az Identitárius Mozgalom kampányának, amely ezt a kifejezést használja a migránsok elleni mozgósításra. Valójában nem teljesen politikai tartalmú, hiszen a migráció nagyon nagy mértékben megjelenik a sportokban, főleg a focinál. Ha megnézünk egy európai focicsapatot, nagyon soknak már több, mint a fele néger.

Az ÖFB szerint a transzparens nem tartozik a válogatott szervezett szurkolói köréhez.

“Az ÖFB szurkolói képviselői azonnal közbeléptek és dokumentálták az akciót, amely körülbelül két percig tartott nem sokkal a mérkőzés vége előtt. Az érintett személyek kilétének tisztázása jelenleg is folyamatban van. Az ehhez hasonló gyűlölködő üzeneteknek nincs helye a válogatott szurkolói szektorában”

– közölte a szövetség.

Tombol az LMBTQP: magassarkúban tipegett az edzőtáborba egy francia focista

A vér nem válik vízzé: nemi erőszak miatt tartóztatták le a néger profi focistát

Van remény: a harcos keresztényekről beszélt diplomaosztóján egy amerikai focista

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)